A hétvégén a II. Pest Megyei Fúvószenekari Fesztiváltól lesz hangos Dunakeszi. A VOKE József Attila Művelődési Központ és a Dunakeszi Koncertfúvósok szervezésének köszönhetően az első fesztivál is jól sikerült, a második előkészületeiről Zsukk Andrea programszervező mesélt.

32817

A közös zene a legnagyobb öröm

A Dunakeszi Fúvószenekar tagjai között akadnak olyanok, akik 20-25 éve zenélnek együtt, és úgy tartják, a játékuk akkor válik zenévé, ha nem otthon, egymagukban muzsikálnak, hanem közösen. 2014-ben három másik zenekarral összefogva léptek fel a fúvószenekari fesztivál alkalmából, amely a zenészek és közönség számára is még intenzívebb zenei élmény volt. Most ezt folytatják. A helyi fúvószenekar a budafoki, a bicskei és a szegedi fúvósokkal együtt zenél. A közöttük lévő kapcsolat nem új keletű, sőt, a dunakesziek is léptek már fel a többi együttes városában.

Itt a zene a reklám

Szabadtéren zenélni egészen más, mint koncertteremben – meséli Zsukk Andrea, a Dunakeszi Fúvószenekar programszervezője – ha teremben vagyunk, annak van rendes hirdetése, reklámja, és elbírja a komolyzenét. Ez a rendezvény más, itt mi magunk, a zenénk a reklám, az emberek felfigyelnek rá, meghallgatják, talán velünk is tartanak a következő helyszínre, épp ezért nem vihetünk Kodályt vagy Bartókot, csak könnyűzenét játszunk majd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAArra is figyelnek, hogy a repertoárban ne legyen ugyanaz a zene, szóval mindenhol más szólalhasson meg, a legvégén pedig a négy zenekar együtt játszik, ez körülbelül százötven hangszer együttes megszólalását jelenti majd.

 

 

Előző cikkHogyan került egy hajó a Katonadombra?
Következő cikk88 milliót kérnek az új orvosi rendelő ingatlanáért