Az ötmilliomodik, koronavírus elleni védőoltás első dózisának beadása május 22-én teljesült, így május 23-án hivatalosan is megkezdődhettek az újabb lazítások. Vége a kijárási korlátozásnak, a közterületi maszkhasználatnak és a távolságtartásnak.

A legfontosabb döntések közé tartozik, hogy megszűnik a kijárási korlátozás és az üzletek, vendéglátó üzletek és más helyszínek járványhelyzetre tekintettel elrendelt kötelező zárási időpontja. Eltörlik a kötelező közterületi maszkviselési kötelezettséget, lehet sportolni a közterületeken, egyénileg és csoportban is. Engedélyezettek a magán- és családi rendezvények, legfeljebb 50 főig, a lakodalmakat pedig akár legfeljebb 200 fő részvételével is megtarthatják.

  • Egyéb zárt téri rendezvény csak védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek tartható, a szabadtéri rendezvény legfeljebb 500 fő részvételével korlátozás nélkül tartható (gyűlés is), 500 fő felett azonban csak koronavírus ellen védett személyek vehetnek részt a szabadtéri rendezvényen. A zenés-táncos rendezvényeket csak védettségi igazolvánnyal látogathatják a résztvevők.
Előző cikkMegnéztük, milyen luxusban, gyerekkel nyaralni Noszvajon
Következő cikkTökölön kikapott, de még reménykedhet a Dunakeszi