Egy képviselői javaslaton kapott hajba az MSZP és a Jobbik Dunakeszin. Az indítvány az állattartás szabályozásáról szólna. A Facebookon osztják egymást a felek.

Fotónk illusztráció
Fotónk illusztráció

A kedvtelésből tartott házi állatok ügye váltotta ki azt a már-már személyes sértegetésbe csapó vitát, amely a Facebookon zajlik az MSZP és a Jobbik között. Fári János, az MSZP helyi elnöke egy zárt csoportban arról értekezett, hogy a Jobbik, nevezetesen Varga Zoltán Péter lenyúlta egy egyik, nem szocialista képviselő javaslatát ebben a témakörben. A hosszú bejegyzésből a Post idézett volna és erre engedélyt kértünk Fári Jánostól. Ő csak ahhoz hozzájárult, hogy a teljes szöveget közöljük, de aztán engedélyezett öt sort a posztjából. Mi egy kevésbé személyeskedő részt választottunk.

“Igen, arról van szó! Arról, hogy egy magánszemély az egyik képviselő figyelmét fölhívta, hogy baj van a város állattartási rendeletével! A magánszemély és a képviselő belemélyedt, megtalálta a hibát, s a megoldásra kidolgozta a javaslatát! Erre Te, mint a Jobbik helyi vezetője, mindezt „munka nélkül” lenyúlod, úgy teszel, mintha ez az egész a Te fejedből pattant volna ki!

Ezzel akarsz új szavazókat szerezni? Ezzel csak lelepleződött az aljas módszer…”

Azonban ahhoz is ragaszkodott, hogy a teljes szöveget is tegyük elérhetővé. Kérte, hogy linkeljük be a Dunakeszi Polgárai zárt csoport ide vonatkozó posztját. A gond az, hogy a Facebook nem engedi megnyitni a linket olyasvalaki számára, aki nem tagja a csoportnak.

Fári

A vita amúgy péntek óta zajlik és Varga Zoltán Péter, a Jobbik helyi elnöke sem maradt adós,

csacsiságot emlegetett és egyben a bejegyzésében kizárta az együttműködést a baloldallal.

A Postnak arról írt, hogy “tisztában van Radnóti Henrik és Lukácsi Bálint előterjesztésével, de azt a javaslatot az említett képviselők visszavonták.  Majd úgy fogalmaz: “észleltem, hogy egy szabályozatlan állapot áll fenn a kedvtelésből tartott álltatok tartásának helyi szabályaival kapcsolatban, így erre vonatkozóan egy teljesen önálló, nyolcoldalas, részletes rendelet-tervezetet írtam, többoldalas indoklással”.

Kérdeztük az MSZP éles hangú támadásáról is. Úgy fogalmazott: Fári János MSZP-elnök vélhetően azért foglalkozik a Jobbik, vagy más képviselők előterjesztéseivel, mivel a saját pártja, az MSZP képviselőinek hat éve, azaz 2010 óta konkrétan egy darab előterjesztésük sem volt a képviselő-testületben, amivel foglalkozhatna.

Varga Zoltán Péter azért, egy füst alatt, még a várost vezető pártoknak is megpróbált odavágni. Levelében azt állítja, hogy “az MSZP képviselőinek tevékenysége hat éve kimerül abban, hogy koalíciós partnerük, a Fidesz vezetőinek javaslatait és sorozatos jutalmazását támogatják folyamatosan”. Azt már mi tesszük hozzá, hogy a Fidesz-KDNP frakciójának nem koalíciós partnere az MSZP, így a Jobbik elnökének kijelentése inkább a politikai helyezkedés számlájára írható.

A Post értesülése szerint az önkormányzatnál is foglalkoznak az állattartás kérdésével, azonban nem olyan egyszerű egy ilyen jogszabályt megalkotni, ahogy azt néhány politikus gondolja. Országgyűlési törvényeket és különböző állásfoglalásokat kell harmonizálni a leendő rendeletben. De ez már nem politikai, hanem szakmai kérdés.

Előző cikkSzombaton biztosan nem marad néptánc nélkül
Következő cikk70-nel lehet suhanni a Pálya utcán, de lesz egy trükk