A 2011-ben alapított Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub és a Városi Sportegyesület Dunakeszi újonnan alakult futsal szakosztálya 2019 szeptemberétől egyesülnek. A közleményből az derül ki, hogy a Kinizsi csatlakozik a városi sportklubhoz.

A Dunakeszi Kinizsi csatlakozása a VSD-hez nagy öröm, mert lehetőséget kínál arra, hogy a jóból még jobbat alkossunk együtt, közös tudással, széles körben megszerzett tapasztalatokkal – idézi a közlemény Temesvári Istvánt. A Városi Sportegyesület Dunakeszi elnöke még arról is ír, hogy a VSD az új szakosztályuk felállításánál a szakmai vezetést egy vérbeli futsalosra bízta, aki jelenleg is a VSD edzői gárdáját erősíti. Safar Tony aktív futsal játékos, 364 mérkőzésen 203 gólt lőtt. Játszott még Spanyolországban, Romániában és Angliában is, korábban 46-szor volt román válogatott játékos. A szakosztály megszervezését a Kinizsire, azaz Kasza János kiemelkedő és inspiráló tapasztalatára építik.

„A Városi Sportegyesület Dunakeszinél folyó kiváló szakmai és infrastrukturális háttér elegendő garancia számunkra, hogy csapataink a jövőben a VSD égisze alatt folytathassák pályafutásukat.
– ezt már Kasza János, a Kinizsi korábbi menedzser írja, aki szakosztályvezető lett az új helyén.

A VSD közleménye végül úgy fogalmaz: tisztán látszik, hogy ilyen feltételek mellett nem is születhetett volna kedvezőbb megállapodás, mint a két csapat egyesülése, hiszen az Országos U15-ös futsalbajnokság négyes döntőjének is főszereplője volt a Kinizsi, ahonnan ezüstéremmel a nyakukban tértek haza a játékosok. Reméljük, hogy a 2019/20-as szezonban a VSD égisze alatt még további hasonló sikerekben lesz részünk.