Megnyitja kapuit a Dunakeszin működő Varázsbagoly Tehetség- és Fejlesztő Központ (Varázsbagoly). A Koneli intézmények – óvoda, iskola-előkészítő, iskola működése mellett – megnyitja tehetséggondozó és fejlesztő központját a Dr. Kemény Ferenc u. 36. szám alatt. Németh Rita, az Alapítványi és Magán Nevelési-Oktatási Intézmények, Szervezetek Nemzetközi Egyesülete (ALMA) operatív vezetője mutatta be a programot.

A tehetségkutató programot az ALMA a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával indította el, amelynek lebonyolítására a dunakeszi Varázsbagolyt kérték fel. A program keretén belül 20 Észak Pest megyei gyermeknek lesz lehetősége ingyen részt venni a következő tehetségműhelyek valamelyikében: “Paletta” – zene, dráma, képzőművészet; “Okosító” – robotika, sakk, legó, társasjáték; “Felfedező” – kísérlet, tudomány. Szeptembertől indul a nagyszabású program, melynek keretén belül országosan összesen több száz motivált gyereknek biztosítanak lehetőséget, akik mozgásban, kreativitásban, művészeti (ének, zene, tánc, festés, egyéb alkotás) területén, illetve kognitív képességeikben már kiemelkedő teljesítményt mutatnak.

Kardos Éva, a Varázsbagoly alapítója, az ALMA elnöke, küldetésének érzi a gyerekek konstruktív életvezetésének megalapozását. A központ egy olyan hely, ahol a gyermekeket a szakemberek szűrik, majd képességeik mentén fejlesztik, pótolják az esetleges elmaradásokat és a tehetségműhelyek segítségével kibontakoztatják a gyermekekben megcsillanó tehetséget. Innovatív fejlesztési eszközökkel ellátott központtal, felkészült szakértői és pedagógusgárdával várják a gyermekeket. Rendelkeznek a megfelelő mérőeszközökkel, amelyek segítségével hatékonyan tárhatják fel a különböző képességterületeket. A fejlesztés módszere az egyéni differenciálás személyre szabott lehetőségekkel. Az intézményben a következő fejlesztési programok érhetők el: logopédia, TSMT, alapozó torna, írás-előkészítés, táplálkozási tanácsadás, pszichológus is rendelkezésre áll.

Németh Rita

A programot támogató szakértő Dr. Dúró Zsuzsa pszichológus, tehetségfejlesztési szakember. A másik segítő mentora a központnak Dr. Balogh László, a C.S.C.  pszichológiai tudományok kandidátusa, a Magyar Tehetséggondozó Társaság elnöke. A fejlesztési terület vezetője pedig Bordás Adrienn gyógypedagógus, logopédus.

Szeptember 22-én Dunakeszin a Nyíltvízi Evezős Központban tehetségkereső napot rendeznek, ahol betekintést nyerhetnek a családok a műhelyekbe, megismerkedhetnek a pedagógusokkal, illetve a programmal. Itt lesz lehetőség személyesen is jelentkezni az ingyenes tehetséggondozó programra. Az ezt követő hetekben leszűrik a gyerekeket, majd novemberben indulnak a foglalkozások.

Előző cikkMeghalt a 4 éves kislány, akit a buszban felejtettek
Következő cikkMég mindig munkában a tűzoltók a vihar után