A VSD kézilabda-szakosztálya jelenleg 345 fővel az egyik legnagyobb létszámú szakosztály a városban. Büszkék vagyunk arra, hogy a magyar kézilabdázásban szinte egyedülálló a mi sportszervezetünk, amelyben az utánpótlás-nevelés mellett lehetőséget biztosíthatunk a fiatal tehetségek számára, hogy a magasabb, felnőtt osztályban is megmérettessék magukat, elindítva őket a felnőtt sportkarrier felé” – nyilatkozta Pribék István szakosztályvezető.

A szakosztály felnőtt női és férfi NB II-es csapatában számos olyan fiatal tehetség kap játéklehetőséget, akik bizonyítják, jó úton halad a szakmai munka. Ezt az is alátámasztja, hogy Dunakeszin nevelkedett, jelenleg serdülő, ifjúsági korú saját nevelésű játékosok sokaságát tudják felsorolni. Mérkőzéseiket a Fóti úti kézilabdacsarnokban rendezik, valamint a gyermek- és kisiskoláscsapataik tornarendszerű hazai mérkőzéseit a Magyarság Sporttelep új sportcsarnokában.

“Törekvésünk, hogy a Dunakeszin és környékén élő gyermekek számára biztosítsuk a sportolási lehetőséget, legyen az akár verseny vagy szabadidősport. A tömegsport szinten kézilabdázókkal megismertessük és megszerettessük ezt a sportágat” – mondta a szakosztályvezető, aki zárásként hozzátette: célunk a bajnokságokban a tudásunknak megfelelően minél eredményesebben szerepelni.

Előző cikkA nagy dunakeszi zebrateszt
Következő cikk5 éves a Pallas Athéné Könyvkiadó