Talán emlékeznek még, két tehetséges cukrász, Kun Péter és Kun Miklós tortája nyerte el a Város Tortája címet. Utoljára a verseny előtt kérdezte a Dunakeszi Post a testvérpárt a megmérettetésről, ám azóta magáról a versenyről, arról, hogy hozott-e változást a cukrászdájuk életében a győzelem, és mik a további terveik, most beszélnek először lapunknak. Csak úgy, mint korábban, most is felváltva válaszoltak a Kun Cukrászműhely tulajdonosai.
Önök nyerték márciusban a Város Tortája címet. Mennyire volt nehéz megalkotni a tortakompozíciót?
Kun Miklós: Nehéz volt. A versenyre való felkérés és a torta bemutatása közötti időszakban 5-6 variációt is készítettünk.
Pontosan miből is áll ez a torta?
Kun Péter: A torta egy réteg belga étcsokoládés krémből, egy réteg belga fehércsokoládés krémből, nugát rétegből, törökmogyorós praliné rétegből és csokoládés piskótából áll.
Megkóstolták-e a versenyben lévő többi tortát? Ha igen, hogy ízlett?
Kun Miklós: Igen, megkóstoltuk, mindegyik torta nagyon ízlett. Érezhetően mindenki nagyon komolyan vette ezt a versenyt.
Mennyire volt erős a mezőny? Izgultak a versenyen vagy biztosra mentek?
Kun Péter: Izgultunk, hiszen az induló cukrászdák mögött komoly cukrásztermelők állnak, melyek már évtizedek óta működnek. Megtisztelő, hogy a zsűri a mi tortánkat találta erre a címre méltónak.
Úgy hallottuk, viszik, mint a cukrot, így felvetődik a kérdés: gazdasági sikert is hozott?
Kun Miklós: Örülünk, hogy egy olyan tortát sikerült megalkotni, amely ennyi embernek ízlik, nagyon pozitívak a visszajelzések. Sok tortát is rendelnek belőle a vendégek. Úgy érezzük, hogy a sok idegeskedés és feszült hetek ellenére, érdemes volt elindulni a versenyen.
Hogy érzik, a Kun cukrászműhely életében hozott-e valami változás a verseny?
Kun Miklós: 2015 nyarán nyitottuk üzletünket Dunakeszin a Fő úton. Komoly reklámértéket képviselt ez a verseny, hiszen érezhetően megnövekedett az érdeklődés a cukrászda iránt. A tortát a nagyközönség először Dunakeszi 40 éves születésnapi ünnepségén ismerhette meg a Katonadombon, innentől lehetett az üzletünkben is megvásárolni a tortát. Voltak, akik csak a Város Torta miatt látogattak el hozzánk és kíváncsiságukat kielégítve, próbát tettek más termékeinkkel is. Nagyon örülünk a visszatérő és az új vendégeink pozitív visszajelzéseinek.
Mikor és hol lehet legközelebb megkóstolni annak, aki még nem kóstolta?
Kun Péter: Az üzletben folyamatosan kapható a torta. Ha jól értesültünk, a legközelebbi esemény a Dunakeszi Feszt lesz, melyen Dunakeszi Önkormányzat jóvoltából ismételten megkóstolhatja a nagyközönség a tortát.
Egy ekkora rendezvényre, mint a Dunakeszi Feszt, hány napig készülnek, mennyien dolgoznak, és konkrétan hány tortát tudnak elkészíteni?
Kun Miklós: Több mint 1 hétig készülünk az eseményre, melyen rengetegen dolgoznak, a beszerzéstől kezdve, a cateringes háttérmunkán keresztül, a konkrét gyártásig. Annyi tortát tudunk elkészíteni, amennyit az adott esemény megkíván, hogy mindenki biztosan meg tudja kóstolni.
Tervezik-e, hogy a 40. évforduló után is kapható lesz majd a torta, vagy lekerül a kínáltból?
Kun Péter: Régóta terveztük, hogy készítünk egy eddig még kínálatban nem szereplő süteményt, így a verseny hozzásegített, hogy kiéljük kreativitásunkat. A vendégek folyamatosan keresik a Város Tortáját, így állandó helyet fog kapni a kínálatunkban.
A sikeren felbuzdulva megpróbálnak-e indulni az Ország Tortája megmérettetésen?
Kun Miklós: Eljátszottunk a gondolattal, lehet, hogy megpróbáljuk.
Ez egy sikeres év volt, hogyan tovább? Mik a terveik, a legközelebbi célkitűzései?
Kun Péter: A legfontosabbnak a minőséget tartjuk. Mindennap azon fáradozunk, hogy termékeink a saját elvárásainknak megfeleljenek. A minőség szinten tartásához pedig elengedhetetlen a gyártás folyamatos kontrollálása. Mindemellett még próbáljuk szélesíteni a tudásunkat is szakmai továbbképzésekkel, új alapanyagok- és technológiák kipróbálásával, szakmai kiállítások- és versenyek nyomon követésével.