Két, mentőmellény nélküli horgász borult egy kenuból a Dunába a váci rév és Tahitótfalu kompállomása között, szerda délután – írták a katasztrófavédelem Facebook-oldalán. Az egyiket sikerült megmenteni, a másik azonban meghalt.

Bár a katasztrófavédelmisek is a Duna-partra érkeztek, és még kishajót is bevetettek, a felborult két horgász közül az egyiket az arra evező kenusok segítették a partra Vác közelében. Beszámolójuk szerint őt a váci tűzoltók adták át a mentőszolgálat munkatársainak, majd a szentendrei egység hajójával együtt folytatták a keresést.

A másik elsodort embert nem sokkal később a vízirendészek mentették ki a Dunából, majd átadták a mentőknek, de rajta már nem tudtak segíteni. A Bors szerint a férfit nem tudták újraéleszteni, de állítólag hatalmas összeget találtak nála. A rendőrök nyomoznak az ügyben.

Egy olvasónk később azt írta a Postnak: mivel ismertem a barátomat, aki meghalt, tudtam, hogy a pénzét mindig magánál hordta mert egyedül élt és a házban nem merte hagyni, mivel külterületen lakott. Nagyon sajnálom, hogy ez tortént vele.

A Duna egyébként 9 fok körüli volt, ilyen hideg vízben pedig csak pár percig tud életben maradni a vízbe került ember.

Előző cikkTóth Eszter elmagyarázza, hogy miket ültettek a Duna-partra
Következő cikkA Kékesen éjjel szakadt a hó, Zabaron mínusz 8 fok volt