A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is részt vesznek az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata által 2021. február 8. és 2021. február 14. közötti időszakra meghirdetett Truck & Bus – Nehéz tehergépkocsi és autóbusz elnevezésű fokozott ellenőrzésben.

Az akció főként a közúti áru-, és személyszállítást végző járművek és személyzetük, különösen a nehéz tehergépjárművek és autóbuszok átfogó ellenőrzésére irányul, de ezen túlmenően a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a passzív biztonsági eszközök szabályszerű használatának, valamint a gyalogosok, kerékpárosok, segédmotor-kerékpárosok, illetve a motorkerékpárosok szabályszerű közlekedésének ellenőrzésére is.

Elsődleges cél a közlekedésbiztonság javítása, a közúti közlekedési balesetek csökkentése, megelőzése. Az akcióban a rendőrök főként az áru-, és személyszállításhoz szükséges okmányokat, a menetíró készülékkel, illetve a rakományok rögzítésével kapcsolatos előírásokat, a vezetési és pihenőidő betartását, valamint a túlsúlyos járműveket ellenőrzik.

Előző cikkBosszantó vereség a tavaszi szezon nyitányán
Következő cikkPár nap és a Fót felől érkezők nem zavarják a Dunakeszi felé haladókat az M2-esnél