Vurstli, tombola, kaja, pia és zene – igazi fesztiválhangulat tombolt a Dunakeszi Feszt zárónapján is. A város legnagyobb és legnépszerűbb eseményén három napon keresztül élvezhették a látogatók a jobbnál jobb programokat.

A fesztivál szó hallatán manapság gyakran asszociálunk egy szédületes méretű tömegre, melyet kissé illuminált állapotban lévő fiatalok képeznek, akik jókedvűen, fáradhatatlanul táncolnak a több színpadról érkező, mindenféle stílusú, ám gyakran egy pontban összetalálkozó, érdekes zene egyvelegére. Ennek a fesztiválozási formának is megvan a maga helye és ideje, ám az idén már nyolcadik alkalommal megrendezett a Dunakeszi Fesztet nem így kell elképzelnie annak, aki még nem járt ott, ugyanis ez a három nap több egy fesztiválnál. Rengeteg család látogat ki, kettő, három vagy akár négy generációval, de ugyanennyi, különöző korú baráti társaság is megfordul ilyenkor a Katonadombon. Ez nem véletlen műve, a szervezők bőséges programkínálattal gondoskodnak minden korosztály szórakoztatásáról.

Városok harca – a Kistérségi 7próba

Idén, rendhagyó módon egy napon tartották a Kistérségi 7próba összes versenyszámát, így a csapatoknak kevés idejük volt a pihenésre, ami nehezítette dolgukat. Hét versenyszámban mérkőztek meg a versenyzők: főzőverseny, sárkányhajó, kötélhúzás, sörivás, falmászás, ügyességi és rodeó bika.

A szombati eredmény szerint Dunakeszi és Mogyoród csapata azonos pontszámot ért el az egész napot figyelembe véve, így holtversenyben a két csapat első lett, ám később újraszámolták a részeredményeket, és ezek után kiderült, Mogyoród nyerte a kistérségi hétpróbát!

Dunakeszi nem lógatta az orrát a hír hallattán. Legjobban a sárkányhajó versenyszám megnyerésének örültek, ugyanis Kistérségi Hétpróbán, egymást követő évben egyszer sem nyert ugyan az a csapat. Dunakeszinek azonban ez most sikerült, idén újra ők értek be először a célba.

Gyereknek lenni jó

Izgatottan, kissé türelmetlenül sorakoztak a kicsik a vidámpark és az ugrálóvár területén, ahol klasszikus és modern játszóeszközökön lehetett jókat szórakozni vagy a tériszonyosoknak rettegni, hiszen még a szabadesést is ki lehetett próbálni.

A hagyományos vonalat kedvelők koccanhattak néhányat a dodzsemmel, de célba is lőhettek, ha épp nem a horgászat az ő terepük, hiszen halakat is lehetett kifogni jó pénzért. A műanyagból készült, sárga uszonyosok alján az ideiglenes horgászokat pontszámok várták, amelyekért cserébe plüssök és más játékok jártak.

Nem kellett búslakodniuk azoknak a családoknak sem, akik a néhány percnyi szórakozásért nem szerettek volna mélyen vagy kevésbé mélyen a zsebükbe nyúlni, hiszen az önkormányzat jóvoltából egy ingyenes gyermekparadicsom is várta a lurkókat a helyszínen. Az itt lévő játékokat korlátlanul lehetett használni.

A zárónap

A Dunakeszi Feszt utolsó napja már nem a versengés jegyében telt, sokkan inkább a pihenésről és a szórakozásról szólt. A kisszínpad előtt többen kaptak kedvet a táncra, ugyanis a deszkákon fellépők olyan remekül mozogtak, hogy mindenkinek meghozták a kedvét némi testmozgáshoz. Fellépett a VSD cheerleaders, a 4M Dance Company, de a Dunakeszi Future Ritmikus Gimnasztika Sportegyesülete is.

Fél négytől a Dunakeszi Koncertfúvósok vették birtokba a színpadot.

Az Irodalmi Szalon vendége Koltai Róbert, Jászai Mari díjas színművész, rendező, érdemes művész volt. Beszélgetőtársnak Szegő János, irodalomkritikust, a Magvető Kiadó szerkesztőjét kapta, aki gyakran csapta le Koltai magaslabdáit. A beszélgetés végén a művész táncra perdült, majd pihenésképp autogramokat osztott.

A nagyszínpadon negyed héttől, idén immár nyolcadik alkalommal DJ Dominique szórakoztatta a nagyérdeműt. A dj-nek sikerült elérnie, hogy a helyszínen lévő összes ember fülig érő szájjal kántálja a legnagyobb magyar és külföldi slágereket. Volt ott minden: a Coco jumbo-tól kezdve Rolling Stones-on át Karibi party-ig.

A TNT nagykoncert előtt került sor a tombolasorsolásra és az ajándékok kiosztására. Bűdi Szilárd a színpadra szólította Dióssi Csapa, polgármestert és a Tuzson Bence, kormányzati kommunikációért felelős államtitkárt, hogy egy hatalmas kupacból, felváltva húzzák ki a nyertesek nevét, akik értékes jutalmakkal gazdagodhattak. Belépéskor az önkormányzat sátránál minden érdeklődő átvehetett egy programfüzetet, amiben a részletes leírás mellett egy térképet és egy nyereményszelvényt is találtak. Ezt a szelvényt kellett kitölteni, hogy valaki bekerülhessen a „kalapba”, tehát az esély mindenkinek adott volt.

Színpadra lépését követően a polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, majd értékelte a három napot. Elmesélte, hogy hét évvel ezelőtt, amikor az első Dunakeszi Fesztet megtartották, bíztak benne, hogy sikeres lesz, és annyira sokan jönnek majd el a fesztiválokra, mint ahogyan azt akkor tervezték.

„Azt hiszem, hogy minden reményünk beteljesült!”

– mondta.

Mielőtt a fődíj gazdára talált volna, Szilárd felhívta a színpadra Winkler Edét, a Winkler Sport tulajdonosát, aki a főnyereményt ajánlotta fel. Még nem volt olyan, hogy a kerékpár nyertese a közönség között lett volna, de idén ez is megtörtént, a nyertes hölgy személyesen vette át nyereményét és gurította le izgatottan egy biztonsági őr segítségével új kétkerekűjét.

A nyertes megtapsolása után már tényleg nem maradt más, minthogy befoglalja a deszkákat az est sztárfellépője, a TNT. Dobrádi Ákos és zenekara olyan fergeteges bulit csaptak, hogy láb nem maradt mozdulatlanul a Katonadombon. A tömeg nosztalgikus hangulatban, együtt kántálta a Titkos üzenetet, a Kicsi gesztenyét és a Bolond, aki sír…! című slágereket. Már most várjuk a következő Dunakeszi Fesztet! Dunakeszi idén is odatette!

 

 

Előző cikkDunakeszi megvédte tavalyi győzelmét, de Mogyoród nyert
Következő cikk5 gól – Parádé Felsőpakony ellen