Az itteni egy valódi szabadstrand, nincs körbe kerítve, így jóval nagyobb az átmenő forgalom – mondta a Postnak Laczkó Szilvia. A polgármesteri hivatal lakosságszolgálati osztályvezetője elvárná az emberektől, hogy mások érdekében tartsák be az alapvető szabályokat.

Előfordul, hogy motorokkal jönnek le a szabadstrandra, holott ezt nem volna szabad. Azzal védekeznek, szeretnék látni a járművüket, de ezzel másokat és a környezetet is zavarják, holott van parkoló a közelben, igaz pár száz métert gyalogolni kell a strandig – kezdte sorolni a szabálytalankodási listát Laczkó Szilvia a Postnak, amikor a strandnál beszélgettünk. Érezhetően ez az egyik fájó pont annak tükrében, hogy egy-egy ilyen leguruló jármű tényleg zavar másokat.

Laczkó Szilvia

Konfliktusforrás még a kutyasétáltatás is. A jelenlegi helyzetben a strandon és a Katonadombon csak pórázzal megengedett, a “kutyás strandon” viszont szaladgálhatnak ezerrel a négylábúak. Ennek az az oka, hogy vannak, akik félnek a kutyáktól, nekik is biztosítani kell a nyugalmat. Laczkó Szilvia elárulta, hogy ilyen ügyben már szabtak ki bírságot.

A nemrég kihelyezett stégek használatával kapcsolatban is merültek fel problémák. Nem szabad ezekről a vízbe ugrálni. Ezt igazolta mindjárt az első nap, amikor mentőt kellett hívni. A Duna ugyanis szabad víz, nem látszik az alja, ahogy az sem, vannak-e ott kövek vagy uszadékok.

Szintén fegyelmezetlenség, a másik semmibevétele, hogy a Katonadomb Kiserdő utcai oldalán a kiépített parkoló ellenére még mindig vannak, akik a füvön parkolnak, így viszont a növényzet nem nő vissza. A szabályok betartását a polgárőrség és a közterület-felügyelet is ellenőrzi, az utóbbiak büntethetnek.

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében a Dunakeszi Duna Szabadstrand infrastrukturális fejlesztése projekt részeként egyébként ismertető táblákat, víz- és levegőhőmérsékletről informáló digitális táblát, szelektív hulladékgyűjtőket, padokat, stégeket helyeztek ki az elmúlt hetekben. A pályázatnak köszönhetően a platánfák árnyékában füves területet alakítottak ki, és még strandszéf is kerül hamarosan a helyszínre.

Előző cikkMunkásokat venne fel a Járműjavító, gigatortával ünnepeltek két évfordulót
Következő cikkMajd az Eb-döntő idején többen lesznek