A portákat helyi őstermelők, baráti társaságok, hagyományőrzők mutatják meg a Géberjénbe látogatóknak. Szatmári vendégszeretetből és finom fogásokból nem lesz hiány!

A géberjéni Porta Portya igazi sikersztori, hiszen évről évre egyre több kíváncsi látogatót vonz a szabolcsi településre. Idén szeptember 2-re tűzték ki az időpontot, amikor valódi, működő portákat nyitnak meg a közönségnek, egy napra – tudtuk meg a geberjen.hu oldalról. Az ott zajló munkákba, az állattartás rejtelmeibe, régen elfeledett mesterségek titkos fogásaiba, a géberjéni receptek rejtelmeibe is beavatják ilyenkor az érdeklődőket, akik a végén teli hassal mehetnek haza, hiszen közben jókat is ehetnek a portákon.

Ahol malacokat tartanak, ott fantasztikus disznóságokat lehet kóstolni, máshol perecet készítenek, vagy valami finom süteményt. Húsznál is több portát lehet így végigjárni, végigkóstolni.

A szervezők célja, hogy ne egy klasszikus falunapot csináljanak a focipályán, hanem hogy összekapcsolják a település lakosságát a közönséggel. A csodálatos természeti környezet, a szatmári finomságok és a páratlan szatmári vendégszeretet garantálja, hogy teli hassal és élményekkel tele fognak távozni a vendégek.

A portákon becsületkasszás fizetési megoldás van, de a legtöbb esetben a betérő vendégeknek nem is engedik a háziak a fizetést. Az esti bál pedig jó apropó nemcsak a helyieknek a közös ünneplésre, hanem az itt maradó vendégeknek is egy kis táncra, új baráti kapcsolatok kialakítására.

A tavalyi Porta Portyáról a beszámolónkat ITT olvashatják el.

Előző cikkÚjabb magyar település került fel a nemzetközi művészeti fesztiválok térképére
Következő cikkTöbb mint 100 ingyenes program lesz Budapesten augusztus 20-án