A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén is megszervezi karácsonyi adománygyűjtését, a szolidaritás és az összefogás jegyében. A háromnapos tartós élelmiszergyűjtő akció 160 településen, 315 áruház részvételével, 300 karitatív szervezet közreműködésével és 6500 önkéntes odaadó munkájával valósul meg. 

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület zöld mellényt viselő önkéntesei Dunakeszin, a Fő úti Tescóban várják a felajánlásokat november 20-án, szombaton 8:00-19:00 óráig, november 21-én, vasárnap pedig 8:00-18:00 óráig. Az összegyűjtött adományokat az Élelmiszerbank a gyűjtések helyszínének környéken, az ott működő karitatív szervezetek közreműködésével juttatja el a rászorulókhoz az ünnepeket megelőző hetekben, illetve azt követően 2022 január végéig. Dunakesziről idén is a DÓHSZK Család- és Gyermekjóléti Központ csapata csatlakozott a küldetéshez. Az előző években a 2 tonnát is meghaladta a felajánlott tartós élelmiszerek mennyisége, amellyel száznál is több rászoruló dunakeszi család karácsonyi készülődését és következő hónapjait sikerült megsegíteni.

64ALDIDunakeszi -851PestDunakeszi2120 Dunakeszi, Pallag u. 68.
157AUCHANDunakeszi10PestDunakeszi2120 Dunakeszi, Nádas utca 6.
217TESCODunakeszi Hipermarket3PestDunakeszi2120 Dunakeszi, Fő út 190.
218TESCODunakeszi-Fót Hipermarket5PestDunakeszi2120 Dunakeszi, Fóti út 120.

„Kivételes terheket hozott az idei november a nélkülöző emberek, családok számára. Nemcsak a fűtési kiadások emelkednek a hideg időben, nemcsak gyógyszerre kell többet költeni. Sajnos a koronavírus negyedik hulláma és az élelmiszerárak jelentős megnövekedése is a legkiszolgáltatottabb rétegeket érinti a legsúlyosabban. Ilyenkor még inkább szükség van a munkánkra, ezért minden járványügyi szabályt betartva, megszervezzük az idei adománygyűjtésünket” – mondta el Cseh Balázs, az Élelmiszerbank elnöke.

A rászorulók részére az olyan tartós élelmiszerek jelentik a legnagyobb segítséget, mint az étolaj, cukor, hús- vagy készételkonzerv, keksz, csokoládé, bébiétel, liszt, tészta, tartós tej, édesség vagy bármilyen hűtést nem igénylő termék.

Előző cikkFirkák a falon, Isztambulban nyílt kiállítása a Post fotósának
Következő cikkAszfaltoznak a Kertész utcában, ezért változik a forgalmi rend