Szombaton tartják az önkormányzat által koordinált köztisztasági napot. Eddig már 312-en jelentkeztek. 15 helyen dolgoznak majd az önkéntesek.

Volt olyan év amikor 15 köbméter szemetet is összeszedtek a köztisztasági napon az önkéntesek ez akkor 500-nál is több szemetes zsáknyi eldobált hulladékot jelent. Idén 14 helyen várják azokat, akik már előre jelentkeztek a munkára. A korábbi évek tapasztalata alapján azok is beállhatnak, akik csak reggel gondolják meg magukat.

Dunakeszi egyre tisztább – állapította meg az akció főkoordinátora, Nyíri Márton. A korábbi környezetvédelmi tanácsnok arról beszélt a Postnak, hogy ezúttal zsákokba gyűjtik majd a szemetet.

Kiemelt hely lesz a Duna-part és a Shejbál József utcánál lévő kiserdő.

Itt nagyon sok a háztartási hulladék és a pet-palack. A Dunánál pedig a buliból megmaradó sörös üvegek, cigarettás dobozok csúfítják és szennyezik a környezetet. Külön rákérdeztünk, hogy mit kezdenek majd az alacsony vízállás nyomán felbukkanó autógumikkal. Ezeket is megpróbálják kihúzni a vízből és azt, mint veszélyes hulladékot majd a közüzemi vállalat szállítja el.

Nyíri Márton fontosnak tartotta elmondani, hogy a Dunakeszin is jelen lévő multik sokat segítenek. Nem kérünk nagy dolgokat és azt megadják. Zsákok, kesztyűket, almát, ásványvizet kapnak a szervezők, így étel és ital is jut az önkénteseknek a félnapi munka során.