A képviselő-testület 2013 májusában elvi döntésével megteremtette annak lehetőségét, hogy a tervek szerint uniós pénzből a Dunakesziek régi álmát valóra váltva egy tanuszodával rendelkező, önkormányzati tulajdonú sportközpont épüljön a városban.

mindössze öt klub volt nyereséges

A ciklusban több olyan fejlesztés történt – pingpong terem, birkózóterem, BMX pálya, műfüves pálya, a városi tulajdonba került “Magyi” sporttelep intenzív fejlesztése  – amelyek nagyban növelték a sportolási lehetőségeket, azonban az egyre élénkülő városi sportéletnek köszönhetően Dunakeszi sportcsarnoka és fedett tornatermei megteltek, óriási igény jelentkezett további helyek kialakítására, az pedig mindenki számára köztudott, hogy a város lakosságának régi vágya egy fedett tanuszoda megépítése. Emellett büszkén mondhatjuk, hogy városunk fiataljai országos és nemzetközi versenyeken is egyre több sportsikert érnek el. Szeretnénk, ha számukra megfelelő felkészülési hátteret tudnánk biztosítani.

Mindezekre megoldást jelentene egy korszerű, fedett, nagyobb létszámú nézőt (2300) befogadni képes, versenyek rendezésére alkalmas kézilabda pályával, és tanuszodával rendelkező sportközpont, ami a városban működő sportszervezetek, egyesületek utánpótlás-nevelésének és a lakossági tömegsport bázisa is lenne. A központ megépítésével a versenysport támogatása mellett a másik célunk, hogy az utóbbi pár évben tapasztalható egyre növekvő „sportolókedvet” megfelelő módon tudjuk kiszolgálni, illetve erre ösztönözni a lakosságot. A létesítmény felépülésével egy sokféle mozgás lehetőséget nyújtó bázis valósulhatna meg a városban.

Az előzetes tervek szerint az épület meghatározó két fő funkcionális egysége az Uszoda és a Sportcsarnok. A medencetérben található a sportmedence, a tanmedence és a wellness központ. A sportcsarnokban két meghatározó méretű csarnoktér található: multifunkcionális csarnok, és bemelegítő csarnok. A két csarnokrész egymástól függetlenül is használható, és össze is nyitható – így lehetőség van több kisebb párhuzamos esemény megtartására is. A szuperkoncertekre az összenyitásnak köszönhetően akár 4500 főt is képes lenne befogadni az épület.

Előző cikkDunakeszi Rév kutyabarát strand
Következő cikkDunakeszi nevezetességei – Csörsz árka