December 18-án, pénteken váradás lesz a VOKE-ban. 10 órától 18 óráig várják azokat, akik tudnak és szeretnének segíteni másokon.

Pénteken különleges véradás lesz Dunakeszin a VOKE-ban, délelőtt 10 órától. A tervek szerint Dióssi Csaba is ad vért, amely ezért fontos, hiszen a polgármester átesett a fertőzésen, és ezért akár vérplazmát is nyerhetnek tőle. Ennek első állomása a véradás, ezek után dől el, hogy alkalmas-e vérplazmaadásra. A vérplazma-terápia segít a koronavírus-fertőzötteknek, megelőzheti a súlyos tünetek kialakulását.

Amit kérnek, hogy személyi igazolványt, TAJ- és lakcímkártyát vigyen magával. A véradók között 3 darab 10 ezer forintos Auchan vásárlási utalványt sorosolnak ki.

Véradó lehet minden 18 év feletti és 65 év alatti (első véradás esetén 60 év alatti) 50 kg testsúlyt meghaladó, egészséges ember. A véradást egészségi állapotra vonatkozó kérdőív kitöltése, hemoglobinszint-mérés és orvosi vizsgálat előzi meg. Két véradás között 56 napnak kell eltelnie, a nők egy évben négyszer, a férfiak ötször adhatnak vért. 

A COVID-helyzetre tekintettel különösen odafigyelünk véradóink egészségére (maszkhasználat, testhőmérés, fertőtlenítési pontok, távolságtartás) – áll a Vöröskereszt Postnak is elküldött közleményében.

Előző cikk20 ember ellen emeltek vádat Pest megyében unokázós csalás miatt
Következő cikkJanuárra a héten kell befizetni az iskolai ebédet