Egy dunakeszi óvodában olvasott mesét a kicsiknek alvás előtt Majka. Magyarország talán leghíresebb előadója erről az Instagram-oldalán számolt be.

Megígérték, hogy utána aludni fognak – írta Majka közösségi oldalán a dunakeszi Koneli óvodásokkal közös fotójához. Ezen az látszik, hogy a rapper mesét olvas a kicsiknek, ahogy ő fogalmaz: a magyar népmese olvasáskor. Egyébként azt is elárulta a posztban, hogy a Maci csoportnál járt.

A meseolvasásról az óvoda is beszámolt. Azt írják: a mese varázslat a gyerekek számára. Azonosulnak a szereplővel, segítve őket a megoldáskeresésben, a feszültségoldásban. Fejleszti gyermeki fantáziájukat, erőt merítenek belőle.

Ezért ezen a jeles napon, Benedek Elek születésnapján, amikor a magyar népmeséket ünnepeljük, a gyerekeknek szüleik olvastak az óvodában – írták. Ebből kitalálható, hogy Majka gyermeke is ebbe az oviba jár.

Egyébként a napokban jelentették be, a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékének új elemeit. Ennek keretén belül a jó megőrzési gyakorlatok regisztere a Hagyományok Házában zajló, a “Magyar népmese-hagyományos mesemondás” tanfolyam módszertanának gyakorlatával is bővült.

A dunakeszi Koneli óvodáról korábban már többször írtunk, főleg akkor, amikor szakemberei tanácsot adtak a gyermekneveléshez.

A címlapfotónk a Koneli óvoda Facebook-oldaláról származik.

Előző cikkÚj, de ideiglenes gyermekorvos a IV. körzetben októberben
Következő cikkAz ajándék lónak megnézheti a fogát – októberi programok a VOKE-ban