Az “Örökbe fogadok egy ovit” Egyesület segítségével a Kispaládi Napköziotthonos Óvodába járó gyerekek karácsonyát és mindennapjait tették szebbé a Vivéka Jóga Stúdióba járó jógagyakorlók. A halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó intézmény “nincslistáján” a tisztálkodó- és takarítószerek mellett a ruhák, cipők, játékok foglalták el az első helyet, így leginkább ezeket gyűjtötték össze.

A Vivéka Jóga Stúdióban ilyenkor, karácsonykor immár hagyomány, hogy adományokat gyűjtenek a rászorulóknak. Normális esetben egy nyílt nap keretében, ahol ingyenes jógaórán vehetnek részt az adományozók. “Ezt a szokásunkat az idén a koronavírus-járvány okozta helyzethez kellett igazítanunk” – mondja Váczi Virág jógaoktató, a Vivéka Jóga Stúdió vezetője -, “így az általunk meghirdetett adományos napon egyedül én vártam az adományozókat, akik csak egyesével és maszkban jöhettek be.”

Ennek ellenére

egy kisteherautónyi ajándék gyűlt össze, az adományaikért cserébe pedig a jótékonykodók jógakupont kaptak, amellyel jövőre, az újranyitáskor ingyenesen vehetnek majd részt egy jógaórán.

A koronavírus szigorítások miatt, mint sok más szolgáltatónak, a jógatermeknek is be kellett zárniuk november közepén, így a Dunakeszin élő jógázók most is – éppúgy, mint tavaszal – csak kedvenc oktatóik online jógaóráin, otthon tudnak gyakorolni. A jógázás – a sztereotípiákkal ellentétben – nemcsak abból áll, hogy nyakatekert pózokat veszünk fel a matracunkon. A jóga egy életmód- és filozófiai rendszer, ha úgy tetszik, életvezetési tudomány, amelynek sok más eleme van a fizikai gyakorláson kívül.

A jógaóráikon ezekből is igyekszenek minél többet átadni a gyakorlóknak. Egyebek mellett az adakozás, a másokon való segítés is szerves része a jógikus életfelfogásnak, így természetesen nagy örömmel ajándékozzák meg a kispaládi ovisokat.

Előző cikkÚjabb, az önkormányzatokat érzékenyen érintő rendelkezést hoztak
Következő cikkAz ünnepi buszmenetrend