Dunakesziek is segítették Göd Guinness rekordkísérletét, melyben közel kétezer gyermek vett részt. A helyiek arra vállalkoztak, hogy megdöntik a leghosszabb csuklófogással összekapcsolódó emberi lánc 1811 fős rekordját, melyet a kísérlet idején egy japán város, Aomori tart- írja a Dunakanyarrégió.hu. Az időmérésben segédkezett Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere is.

gin6

A II. Európai Mobilitási Hét Göd programsorozat csúcspontja volt a Guinness-rekordkísérlet, aminek során Felsőgöd legnagyobb óvodáját és iskoláját, a Lenkei utcai Kincsem Óvodát és a Németh László iskolát egy emberi lánccal kötötték össze.

– Ez a lánc jelképezi a gyerekek útját az óvodából az iskolába, de fenntartható módon. Az emberi élőláncot a levegőből filmezzük, ami jól mutatja, hogy az előre megtervezett alakzatok mind-mind a közlekedéshez kapcsolódnak, így láthatunk sétáló gyermeket, rollert, a fenntarthatóságot jelképező virágot, autóbuszt, biciklit, babakocsis sétálót – tájékoztatott a kísérlet főszervezője, Dégi Júlia, a városban működő Neveleki Szomszédok Egyesület elnöke, aki elmondta, hogy az akciójukkal Guinness- és egyben magyar rekord kísérletre készültek.

Ahhoz, hogy a japánoktól el tudják hódítani a Guinness rekordot rengetegen segítettek, amely nagyszerűen jelképezi a gödiek összefogását.

Ilyen volt a lánc kerékpárról nézve:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Lw4REIQFnJA&feature=em-share_video_user[/youtube]

Dégi Júlia, aki – a széles körű összefogásra utalva – elmondta, hogy Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere időmérőként járul hozzá a gödiek akciójához, a Dunakeszi Kinizsi USE elnöke,Temesvári István és hat sporttársa pedig megfigyelőként.

gin2

A Guinness rekord kísérletet 40 megfigyelő – minden 50 méterre állítani kellett egyet -, két hiteles tanú és időmérő dokumentálta. Dr. Hetényi Tamás pisztolylövéssel jelezte a kísérlet kezdetét, melynek vidám résztvevői csuklófogással összekapaszkodva emberi láncot alkottak a két intézmény között.

Ilyen volt a lánc a levegőből:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=uxkKQcjdx0g&feature=em-share_video_user[/youtube]

A rendezvény másnapján örömmel tájékoztatott Dégi Júlia, hogy 1928 fő vett részt a Guinness rekord kísérletben, amit a rekord.hu, a magyarországi rekordok adatbázisa már rögzített. A Guinness hitelesítés viszont még eltart néhány hétig. – Minden várakozást felülmúlt az összefogás, amit szeretettel köszönök mindenkinek – mondta boldogan a főszervező.

gin8

(Fotó:dunakanyarregio.hu)

Előző cikkKözéppontban a gyerekek
Következő cikkDunakeszi hálás rendőreinek, hogy megvédik Magyarország értékeit!