Horgászvizsgával zárult a balatoni dunakeszi horgásztábor. A Postnak Tóth György a Dunakeszin a Frakk91 Bt Állateledel és Horgászbolt üzletvezetője, a Kék Dunai HE vizsgabiztosa, a városi tábor vizsgáztatója írta meg a tapasztalatait.

Egy hét alatt a horgász vizsgaanyag elsajátítható, persze, aki sikeres KRESZ vizsgát tesz az még éppen hogy tud csak vezetni – írta Tóth György a Postnak, amikor a tábori tapasztalatairól kérdeztük. csak tud vezetni.

Az igazi horgász tudást majd az évek gyakorlata hozza.

A vizsgára 10 gyerek és egy pedagógus jelentkezett, mindannyian sikeres vizsgát tettek. A kisebbek ugyanúgy részt vettek az oktatásokon. A horgászvizsgára való felkészülésben a halak felismerése okozta a legtöbb fejfájást a tanulónak. A sikeres írásbeli vizsga után szóbeli vizsga következett, amelyen 10, különböző halakat ábrázoló képről kell elmondani hogy milyen hal.

Ekkor arra is válaszolni kell, hogy kifogható vagy sem, védett vagy éppen invazív (nem őshonos, hanem szokatlanul gyorsan szaporodó) fajról van szó. Tudni kell, ha van az adott halra méret- vagy súlykorlátozás, van-e és mikor tilalmi idő rájuk.

A kérdésünkre, hogy egy vizsgán muszáj halat fogni egyértelmű választ kaptunk: A vizsgán nincs horgászat. A horgászat sport, a szabadidő kulturált eltöltése a szabad levegőn. Egy ősi zsákmányszerző tevékenység modern formába öntve.

A befizetett táborozási díj ellenében egyébként minden gyermek egy komplett horgászfelszerelést kapott az önkormányzattól.

A táborban rendeztek horgászversenyt is amelyet a 13 éves Demeter Áron nyert.

A fiatalok gyakorolták a horogkötést, szerelékkészítést. Volt természetesen sok pecázás, keszeg és ponty fogás, tábortűz és halsütés.

Végül Tóth György azt írta nekünk: Ajánlom mindenkinek kipróbálni aki szereti a zöldet, a vizet a zsákmányszerzés örömét.

Előző cikk13 év után szabadult az egyik olaszliszkai lincselő
Következő cikkFelújítják a sokat emlegetett körforgalmat