Egy magyar aranyérem született a győri U18-as atlétikai Európa-bajnokság negyedik, utolsó napján vasárnap. Huller Dániel, a Dunakeszi VSE atlétája holtversenyben diadalmaskodott.

Huller Dániel a balszélen a közös aranyérem után

Huller Dániel 400 méter gáton 50.63 másodperccel lett első a francia Martin Fraysse-vel holtversenyben – számolt be az Eb honlapja. A szövetség honlapjának a Dunekszi Vse átlátája a következőket mondta: Rettenetesen jól éreztem magam, ami a szurkolótábornak köszönhető, hiszen ők vittek be engem a célba. Most nagyon jól jött az előző két napon megtakarított energia és ennek nagyon örülök. Egyelőre még nem tudtam feldolgozni, hogy ifjúsági Európa-bajnok lettem. Az ifjúsági olimpiai kvalifikáció csak hab a tortán.

A futás érdekessége volt, hogy végig a francia ellenfél vezetett, de az utolsó gát után a dunakeszi fiú legalább 2 méteres hátrány ledolgozva dobta be magát a célba.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=WcXmypiEMHI[/youtube]

A magyarok ezt megelőzően három ezüstérmet szereztek a kontinensviadalon: pénteken Takács Boglárka és Illovszky Dominik is 100 méteres síkfutásban, míg szombaton Apáti Bence 1500 méteren lett második.