Harmónia címmel, az idén negyedik alkalommal rendezték meg a szentendrei Művészet Malomban a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének hagyományosan az ország legnagyobb képző-, ipar- és fotóművészeti seregszemléjét.

tu2
Díjazott alkotó

 

A zsűri döntését követően több mint 800 hazai professzionális művész alkotása került bemutatásra, majd a kurátorok a kiemelkedő alkotásokat műfajonként részesítették szakmai elismerő díjban. Örömünkre a városunk itt élő alkotóját, a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett Tuzson-Berczeli Péter festőművészt is szakmai elismerés díjban részesítette a zsűri. A monumentális tárlatot Gulyás Gábor, a Ferenczy Múzeum igazgatója és Verseghi-Nagy Miklós, Szentendre polgármestere köszöntötték. A tárlat védnöke dr. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter volt. A pályázati válogatást követően a kiállítók között lehetett a városi Dunart Művészeti Egyesület két tagja is, Kubó Éva és Tuzson-Berczeli Péter. Az idei Harmónia címet viselő pályázatot festészet, szobrászat, grafika, alkalmazott grafika, textil, gobelin, kerámia, ötvös, üveg, fotóművészet és belsőépítészet kategóriákban hirdették meg, amelyekre több mint 1700 pályaművel neveztek a művészek. A jelentős, országos képzőművészeti eseményt – többek között – a Miniszterelnökség, a Nemzeti Kulturális Alap, a Magyar Művészeti Akadémia és a Ferenczy Múzeum is támogatta – olvasni a dunakanyarregio.hu oldalán.

A díj átvételét követően a művész elmondta, hogy bár nem a díjak inspirálják az alkotót, de mindig a visszaigazolás örömével tölti el, ha észreveszik és elismerik munkáját. Ilyen értelemben rendkívül megbecsülve érzi magát, hiszen az idei év elején magas állami kitüntetésben részesült, most meg egy országos szakmai elismeréssel zárhatja az évet. Mivel minden elismerés mögött egy közösség áll, csak további munkájával tudja megköszönni családja, barátai és pályatársai segítő támogatását, valamint városunk vezetésének és Képviselő-testületének ösztönző megbecsülését.

tu1
Aknay János Munkácsy és Kossuth-díjas festőművésszel, a MAOE elnökével
tu3
Dr. Feledy Balázs művészeti író, D. Udvardy Ildikó művészettörténész a Pesterzsébeti Múzeum Igazgatója, Gulyás Gábor, a Ferenczy Múzeum Igazgatója, Verseghi-Nagy Miklós, Szentendre polgármestere, Sárkány Győző, Érdemes művész, Magyar Érdemrend Lovagkereszttel kitüntetett grafikus
tu4
Peti Sándor fotóművésszel, a Dunart Képzőművészeti Egyesület elnökével
tu5
Sárkány Győző Érdemes művész, Magyar Érdemrend Lovagkereszttel kitüntetett grafikussal, a MAOE alelnökével, a seregszemle kurátorával
tu6
Tuzson-Berczeli Péter és Kubó Éva a Dunart művészei
tu7
Tuzson-Berczeli Péter és felesége
tu8
Tuzson-Berczeli Péter és a díjazott alkotása

Forrás: dunakanyarregio.hu

(B. Szentmártoni)

Előző cikkDunakeszi gólkirályokat jutalmaztak a Megyeházán
Következő cikkA fővárosba és nyugat felé vándorlunk