Szombat este tartották meg az első Dunakeszi sportgálát, ahol összesen több mint 300 érem talált gazdára. Mivel az április eleji városi kitüntetés átadásán Bánki Teréz nem tudott részt venni, ő is most vehette át a Dunakeszi Város Sport díját. Az év sportolója pedig a közönség szavazatainak alapján Kishegyi Ákos asztaliteniszező lett.

Az ünnepségen Kundlya Zsófia, az esemény háziasszonya megköszönte az egyesületek tagjainak, a sportolóknak, a hozzátartozóiknak, hogy mind eljöttek, majd Dióssi Csaba polgármester és Seltenreich József nyitották meg a gálát.

Dióssi Csaba hivatalos Facebook-oldalán április 24-ig lehetett szavazni arra, hogy ki kapja meg idén az Év sportolója díjat.

Több tízezer óra gyakorlást ünnepltek meg a sportgálán

A polgármester köszöntőjében elmondta, hogy itt és most több tízezer óra gyakorlást és áldozatvállalást tapsolnak meg a nézők. „Az I. Dunakeszi sportgálán több mint 300 sportoló kapott elismerést a 2022-es országos és megyei szinten is kiemelkedő teljesítményéért. Gratulálok a fiatalok teljesítményéhez, és köszönöm az edzők és a szülők támogatását, mert nélkülük nem születnének ilyen eredmények a városunkban!” – ismerte el a sportolók teljesítményét Dióssi Csaba.

Musztáng Sportegyesület műsora az első Dunakeszi sportgálán

Közel 350 díjazott kaphatott egy külön, erre az alkalomra készített érmet, miközben látványos videókat nézhetett a közönség.

Érem, amit a kimagasló eredményeket elért sportolók vehettek át

Az átadások közben a VSD Cheerleaders szakosztálya és a Mustang SE adtak látványos műsort.

Mustang SE műsora

Az este végére pedig az is kiderült, ki lett az év sportolója

Dióssi Csaba polgármester és Kishegyi Ákos az Év Sportolója díj átadásán

A kitüntetést Kishegyi Ákos asztaliteniszező vehette át, aki a felnőtt országos bajnokságon vegyes páros kategóriában 1. helyezett lett. Párja Bálint Bernadett (CSM Victoria Carei). Azért is nagy dolog az elért eredmény, mert Kishegyi Ákos a VSD asztalitenisz-szakosztály történelmének első országos bajnoki címét szerezte meg. Úgy tűnik, ezt a dunakesziek is elismerik, hiszen a Ákos a szavazatok alapján lett a legjobbak közt a legeslegjobb.

Előző cikkÁdám Tamás dunakeszi asztalosmester és a pápa székének története
Következő cikkDunakesziről is sokan mentek a pápai szentmisére