Új bölcsőde, sportcsarnok, parkolók, kerékpárutak és az orvosi rendelők felújításának folytatása – ezt ígéri Dióssi Csaba 2019-re. A polgármester interjút adott a helyi televíziónak, amelynek felvételén mi is ott voltunk. A városvezető egyébként arról is beszélt, hogy szeretnék, ha a dunakesziek vagyona, ingatlana többet érne majd.

A Telekeszi televíziónak adott interjút Dióssi Csaba. A több mint félórás interjú felvételén mi is ott voltunk. A legfontosabb megállapításait foglaljuk össze.

Bölcsőde, óvoda

Alagligetnél már elkészült az új bölcsőde, már csak a felszerelése van hátra. Négy csoportos lesz és hipermodern. A város épít hozzá egy új utat is. A remények szerint az idén elkezdődhet a mellette az új óvoda épületének felhúzása is. Ennél az a gond, hogy emelkedtek az építőipari árak, és tervekhez képest további pénzt kell találni.

Sportfejlesztések

Elkezdik építeni a Duna-parti nyílt vízi edzőközpontot a napközis tábor területén. a munka 1 évig tart, és 2020-ra lesznek kész. Két új sportcsarnokban is gondolkodnak, a Magyarság pályán egy labdajáték-csarnok, a Fóti úton pedig egy edzőcsarnok épülhet, ennek jelentős részét tao-s, tehát állami keretből építik meg. Folytatódik az atlétikai centrum fejlesztése is. A Rákóczi úton pedig egy harcművészeti központ létesül, ebbe beszáll az önkormányzat is.

Köztéri felújítások, parkolók

Ezek már önkormányzati forrásból mennek. Szóróparcellát alakítanak ki a temető bejáratánál közben pedig rendezik a területet is. A Gyártelep vasúti megállónál lévő teret megújítják. Számos parkoló épül. Így a Katonadombnál a régi garázssor helyén.

A Szent István parknál meglévő “vadparkolót” kiépítik.

A Fő útnál is lesznek új parkolók, pl. a 37-es számnál. A Kőrösi parknál szabadtéri fitneszközpont létesül, futópályával és kulturált, pihenésre alkalmas környezettel. Megcsinálják a régi KRESZ-parkot is.

Szent Imre templom melletti parkoló építése

Egészségügyi fejlesztések

Befejezik a Liget utcai rendelő felújítását. Elkezdik, két lépcsőben, a Casalgrande térnél lévő rendelő átépítését. Az utóbbi a MÁV-telepi rendelőbe költözik kb. fél évre. Tavasszal indul itt a munka. Idén kellemetlenségek várhatók, de jövőre minden XXI. századi lesz.

Közlekedés

Idén készen lesz az M2-es, remélhetőleg már nyáron, majd befejeződik a Göd és Dunakeszi között épülő, a régi 2-es utat az M2-sel összekötő út építése is. Az egy körgyűrűt jelent majd a városnak. Utána úgy alakítják majd a forgalmi rendet, hogy az átmenő forgalmat eltereljék a városból.

Lesz új bicikliút a Szent István iskola és a Fóti út között és az útpályát is felújítják önkormányzati pénzből. Nagyon várják a Budapest-Dunakeszi közötti kerékpárút megépítését, az Auchan-csomópont és a Lukoil-kút közötti részt a város vállalta.

Választások

A város felkészült mind a két szavazás lebonyolítására, ami az adminisztrációt illeti. A polgármester bízik, hogy nem lesz érdemi változás a képviselő-testületben, amely mindig a városért dolgozik.

A mostani mag megmarad 2019 ősze után is.

Az emberektől pedig azt reméli, hogy értékelik a város eddigi fejlődését és bizalmat szavaznak a mostani vezetésnek.

 

Előző cikkVágják a fák ágait
Következő cikkBaleset Dunakeszin, súlyos sérült is van