Bejutottak az országos diákolimpiai döntőbe a Széchenyi suli kosárlabdás lányai. A B33-as szakágban érték el ezt a sikert Ibrányi Márta tanítványai.

Az országos elődöntőbe már szinte csak olyan iskolák csapatai jutnak el, amelyben egyesületben játszó lányok szerpelnek – mondta el a Postnak a széchenyisek edzője. A mi csapatunkban egy 2003-s és három 2004-s születésű gyermek van, azaz hárman még jövőre is elindulhatnak ebben a korosztályban. Természetesen nálunk is “profik” játszanak, amennyiben Gelei Karola 6. osztályos korától a Csata DSE kosárlabdázója a többiek pedig a helyi Dunakeszi Kiscicák csapatában pattogtatnak – adott csapathátteret az örökifjú testnevelő.

Az idei elődöntő nyugis volt, a lányok “minden meccset simán hoztak, nem igazán kellett izgulnom” – mesélte Ibrányi Márta. Tavaly is csak egy pont kellett volna a sikerhez, de mára beértek és nagyon jó játékkal utasítottak mindenkit maguk mögé. A csapattagok: Kecskeméti Fanni, Juhász Réka, Juhász Anna, Gelei Karola, akiktől akár az érem sem lenne túl nagy meglepetés.

A B33 a kosárlabda egyik ága. A lényege, hogy egyszerre 3 játékos van a pályán és egy kosárra játszanak. A támadási idő mindössze 10 másodperc. A megszerzett labdát “ki kell vinni vagy passzolni” a hárompontos vonal mögé és akkor indulhat az új támadás.

Előző cikkElég drága a szavazóköri névjegyzék
Következő cikkFöldön fekvő emberrel és művérrel sokkoltak a rendőrök