Osztálykiránduláson avatta fel Dunakeszi új balatoni üdülőjét a Szent István Iskola 4/a osztálya. 28 gyerek vette birtokba az épületet két napra.

Képeken már láttam, de élőben még szebb – mondta a Postnak Péczné, Veresegyházy Éva tanárnő amikor a hétfői megérkezés után kérdeztük. Egy éjszakás, két napos osztálykirándulásra érkeztek a fiatalok. Ahogy a tanárnő mondta az “egész éves megérdemelt munka jutalmaként”.

A gyerekek valósággal bezsongták a balatonakarattyai létesítményt, azonnal kipróbáltak mindent, láthatóan elégedettek voltak, olyannyira, hogy többen azonnal fejjel lefelé is lógták a játszótéren. Amúgy különös, de a szobákban a felső ágyak voltak a népszerűek. A cikk katonaviselt írója még emlékszik arra, hogy az alsó ágyon aludni kiváltság volt a seregben. Sebaj, ebből is látszik, más időket, más értékrendet élünk, a Balaton azonban örök.

A 4/a-sok a gyors játék és örömködés után Tihanyba a Levendula házba utaztak, majd fagyizás és az apátság megtekintése volt a program.

Az osztálykirándulást osztálypénzből állták, azaz szülői befizetésekből. 28-an tudtak eljönni a 31 fős osztályból. Ha már a pénzről szó esett. A gyerekek számára 2000 Ft egy éjszaka. Az étkezést is a vendégek oldják meg, de ebben konyhafelszerelés, teakonyha segíti őket, akárcsak egy modern apartmanban.

Még néhány szó a térítési díjakról. Az üdülő elsősorban a dunakeszi iskolásoké, utána következnek az önkormányzati dolgozók, beleértve az önkormányzat által üzemeltetett összes céget. Nekik 3000 Ft egy éjszaka. A szabad helyek függvényében “piaci alapon” is igénybe lehet venni az üdülőt. Az épület emeletén 2 és 4 ágyas önálló apartmanok találhatók, ekkor 4000 Ft (+Áfa) a fizetendő összeg éjszakánként. Gyors kalkulációnk szerint még ez is méltányosnak mondható a balatoni szállásárakat átböngészve.

De vissza srácokhoz. Az iskolák még kora tavasszal kaptak tájékoztatást az üdülési lehetőségekről.

mindegyik dunakeszi suli 2×1 héttel rendelkezett.

Úgy tűnik, hogy van ahol maradéktalanul kihasználták a lehetőséget, másutt voltak vagy talán még vannak szabad helyek. Erről az iskolákban érdemes érdeklődni. A tábort egyébként sportcsapatok is használják majd. A kosárlabdázók, a Kiscicák is 5 napra érkeznek a nyár folyamán.

Az üdülő egyébként 700 négyzetméteres és 1500 négyzetméteres telek tartozik hozzá. Ja, és a legfontosabb, a közvetlen vízkapcsolatos part a kiépített fürdőstéggel. Nem lehet rossz, hiszen az egyik újságírókolléga már be is jelentkezett a szabad helyek egyikére, ki tudja, talán kap pár napot az amúgy sűrű üdülési naptárban

 

Előző cikkGólzáporos meccsen nyert a Dunakeszi
Következő cikkTényleg lesz meccsnézés a dunai szabad strandon