Június közepén zúdult utoljára özönvíz Dunakeszire. Kertekben, házakhoz tartozó udvarokban állt a csapadék, arról már nem is beszélve, hogy több helyen az utcán hömpölygött a víz. A képviselő-testület lépett és új rendeletet alkotott a csapadékvíz-elvezetésről.

Élénk vita folyik Facebook-oldalunkon, hogy kinek a dolga volna kezelni a felhőszakadások utáni olykor árvízszerű helyzetet Dunakeszin. Többen az önkormányzatra mutogatnak, a városháza viszont úgy látja, hogy a szabálytalanságok nagyban hozzájárulnak az ekkor keletkező áldatlan állapotokhoz.

Mindenesetre most a városüzemeltetési osztály elkezdte felmérni a területeket, és ahol illegális csapadékvíz-kivezetést, vagy egyéb szabálytalanságot észlel, ott az ingatlantulajdonosok először felszólítást, majd bírságot kapnak. Cserébe az önkormányzat “folyamatos csapadékelvezetési fejlesztéseket” ígér. A város honlapján azt írják, hogy árokmélyítést, ároktakarítást, szikkasztókút tisztítást, hordalékmentesítést végeznek, új vízelvezető árkok ásatnak, új csapadékcsatornát építenek.

A közleményben szerepel még egy figyelemre méltó mondat: “Ahol problémát észlelünk, műszaki paraméterekkel együtt javaslatot fogalmazunk meg a megoldásra”.

Legutóbb június közepén hullott özönvíz mennyiségű csapadék a városra, akkor több helyi minipatak és tavacska keletkezett. Ezekről akkor is beszámolt a Post.

Előző cikkIsmét van (bolha)piac a főtéren
Következő cikkDunakeszi kislány palackpostáját találták meg