Pest megye továbbra is biztonságos – jelentette ki Nagy László r. dandártábornok, Pest megye főkapitánya egy állománygyűlésen amelyen beszámolt az előző évről évről. A rendőrségi főtanácsos köszönetét és nagyrabecsülését fejezte ki a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság teljes személyi állományának a szolgálatteljesítés színvonaláért, a társszervezetekkel, az önkormányzatokkal, a polgárőrséggel, a civil szervezetekkel és az oktatási intézményekkel való együttműködésért is.

A tábornok beszámolója szerint az ország legnépesebb megyéjében az elmúlt 10 évben folyamatosan csökkent a rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények száma. Ezen belül

Dunakeszin 32,9%-os volt a csökkenés, 1206-ról 809-re.

A megyében a felderítési eredményesség tavaly 8,1%-kal emelkedett az előző esztendőhöz képest 41-ről 49,1%-ra.

A kiemelten kezelt bűncselekmények (emberölés, testi sértés, kiskorú veszélyeztetése, embercsempészés, garázdaság, önbíráskodás, kábítószerrel kapcsolatos terjesztői tevékenység, lopás, rablás, kifosztás, zsarolás, rongálás, orgazdaság, jármű önkényes elvétele) száma tavaly 2,9%-kal csökkent.

Tavaly öt emberölés vált ismertté, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai minden gyilkosság gyanúsítottját elfogták.

Előző cikkVereség a nyitányon
Következő cikkA bölcsődei beiratkozás időpontjai és feltételei