A fiatalok Youtube-sztárja, Szabyest is koncertet ad szilveszterkor Dunakeszin. A fiatal énekest a tinédzserek kedvelik, de már 30-asok is járnak a koncertjeire. Smúzmentes interjú!

Négy éve 14-15 éves lányok sikítoztak a koncertjeiden, változott azóta a közönséged?

A mai napig aktív a fiatalabb nézőközönségem, de sokszor meglepődök amikor akár 30 fölöttiek is jönnek és nem, nem a gyerekeiket hozzák, hanem maguktól jönnek! Valaki egyszer beállt a sorba és mondta, hogy ő nem szeretne képet, csak sok kitartást szeretne kívánni és puszit adni, meg elmondani, hogy ne adjam fel. Sok ilyen van, persze több fiatal jön, de azt gondolom, hogy ez nem számít, amíg jól érezzük magunkat, addig semmi baj nincs 🙂

Igazi Youtube-Insta-sztárként tűntél fel, változott azóta ez, mi most a menő felület?

A meglátásom az, hogy a Youtube a magyar emberek mentalitása és viselkedése miatt egyre jobban hanyatlik. A másik szapulása, lejáratása és a másik márkájának ártása a téma. A baj nem csak az, hogy ilyen tartalmakat gyártanak, hanem az, hogy erre van igényük. A nézők hangoztatják, hogy ez-az, milyen rossz tartalom és minőségtelen, holott egyébként ők nézik ezt és nekik van rá igényük. Az Instagram egyre jobban megy, én is szeretem használni, régen fotómappa volt, ma meg már “Instagram”!

Két éve voltam veled egy karácsonyi buliban, még ott is kértél fél órát, hogy feltöltsd a legfrissebb munkádat, csak így megy?

Sajnos itt muszáj naprakésznek lenni, őszintén szólva az idei évben nagyon sok minden történt velem, nagyon sokat dolgoztam, pláne az év utolsó hónapjaiban. Egy picit úgy érzem kiégtem emiatt, túl sokat vállaltam, viszont amit elvállaltam, azt be kellett tartanom. Most egy pici pihit szeretnék, gondolkozni milyen irányba szeretném vinni az életemet, a zenéket és mindent ami körém fogható. Sajnos a tartalomgyártóknak mindig naprakésznek kell lenni, nekünk a pihenés is sokszor munka, lehet nagyobb szabadság az életünk, de mégis állandó a munka.

Milyenek a mai tizenéves fiatalok, mennyire értik, hogy csak kemény munkával lehet sikeresnek lenni?

Nagyon sokan nem becsülik például azt, amit én csinálok. Azt gondolják, hogy mindent megcsinálnak helyettem, holott én többször elmondtam, hogy azért, ami kikerül, többnyire én vagyok a felelős. Nem akarnak keményen dolgozni, csak a siker kell nekik, a munka része nem, ha valaki pedig eléri a célját, de ők nem, akkor máris keresik azt, hogy miben tudnak neki ártani. Szimpla magyar mentalitás.

Kiket vársz Dunakeszire, későtinédzsereket vagy akár a 40-es szüleiket?

Nem mondanám, hogy várok korosztályt, azokat várom, akik kedvelnek, szívesen énekelnének egyet, jól éreznék magukat. Nem akarom sosem behatárolni azt, hogy kik kedveljenek engem, egyszerűen csak jöjjenek el jól érezni magukat, aztán buli hajnalig! 😀

Szabyest koncert december 31-én este 9-kor Dunakeszin, a főtéren.

Előző cikkReggelre egy kis aszfaltozás
Következő cikkMiniszteri kitüntetést kapott a büszke dunakeszi szakember