Egymilliárd forintos tulajdonosi hitel felvételéről írt alá szerződést pénteken a Dunakeszi Járműjavító Kft. (DJ) – tudta meg a Világgazdaság.

caf villamosIlyen villamosokat fognak összeszerelni Dunakeszin. (fotó: BKK Facebook)

A társaságnak azért van szüksége a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől származó pénzre, mert olyan fejlesztéseket kell indítania, amelyekkel képessé teszi magát villamosok összeszerelésére. A hitelszerződés volt a feltétele annak, hogy a Dunakeszi Járműjavító szerdán megállapodhasson a spanyol CAF-villamosok gyártójával tíz szerelvény végszereléséről és üzembe helyezéséről, valamint további negyven villamos opcionális összeállításáról. A megbízás nem túl nagy, de teljesítésével a vállalat gyakorlatot és referenciát is szerez egyéb hasonló munkákhoz.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 2013-ban indított közbeszerzési eljárást új alacsonypadlós villamosok beszerzésére. A tendernyertes CAF-tól először 27 milliárd forintért 37 Urbos3 típusú villamost rendelt. A szerződés módosítása szerint jövőre újabb tíz villamos érkezik, ezeket szerelik majd össze Dunakeszin.

Sérült svájci kocsi helyreállítása Dunakeszin

news_svajci2_500x375A Dunakeszi Járműjavító Kft. egyébként nemrég végezte el a Svájci Szövetségi Vasutak (SBB) egy tavaly júliusi balesetben megsérült INOVA kocsijának javítását. A jármű nem volt ismeretlen a társaságnak, hiszen 2008 és 2012 között mind a 142 darab alacsonypadlós INOVA kocsiszekrényt Dunakeszin gyártották.

A helyreállítási munkák köré tartozott a padló, a szigetelések és a csövezés kibontása a kocsi emelt részein, a homlokajtók, oldalajtók és ablakok kiszerelését, a kocsiszekrény kimérését és javítását, a sérült alvázvégek cseréjét, az oldalfalak részleges cseréjét, a kocsiszekrény helyreállított részeinek festését és a kocsi fedőfestését is. A kocsiszekrény javítási munkái után került sorra a padlózás és szigetelés cseréje valamint szerelése az emelt kocsirészeken, továbbá a leszerelt elemek visszaszerelése, illetve újakkal történő pótlása.

 

Forrás: vilaggazdasag.hu, djj.hu