A budapesti agglomeráció 2021-ben megelőzte Budapestet az építendő lakások számában (Pest megye 7,7 ezer, Budapest 5,5 ezer), illetve itt ment végbe az egyik legnagyobb áremelkedés. A megtropanás jelei azonban már látszanak.

Van egy jó hírünk, ha van saját otthona Dunakeszin, akkor annak jelentősen emelkedett az értéke 2020 és 2021 között. A rossz hír, hogy Pest megyében az épített lakások száma 42 százalékkal csökkent. Magyarán a beruházók már azzal számolnak, hogy csökken a fizetőképes kereslet.

A Post átal megkérdezett ingatlanpiaci eladó is arról beszélt, hogy idén tavasszal érhették el tetőpontjukat a lakásáráak. Nyárra már megtorpanást, őszre pedig visszaesést prognosztizált. Ez azonban csak üzletkötői szimat, bár a számok is ezt erősítik.

Miközben 2020 és 2021 között jelentősen emelkedtek a lakás négyzetméterárak, a budapesti agglomeráció északi részén 15 százalékkal – írja a Portfolio, már látszik, hogy megtorpant, sőt, visszaesett az építés. Ez utóbbi már a KSH adataiból olvasható ki.

Pest megyében az épített lakások száma 42 százalékkal csökkent 2022 első negyedévében.

Ehhez még az is hozzájárul, hogy Pest megyében a kiadott építési engedélyek száma 14 százalékkal lett kevesebb.

Előző cikkUkrajnai tinédzser is indult a dunakeszi Nógrádi Attila-sakk-emlékversenyen
Következő cikkEz nagyon sima volt, lelépték a dunakeszi focisták az ellenfelüket