Bronzérmet szereztek a Széchenyi István Általános Iskola kosárlabdás játékosai a nyíregyházi diákolimpia döntőjében. A csapat eddigi legnagyobb sikerét érte el. Edzőjük, Ibrányi Márta beszámolója.

Osztálykirándulásból, külön, külön érkezett a csapat Nyíregyházára. Ez kissé aggasztott is, mert nem tudtam, hogy mennyire lesznek fáradtak. A megnyitóra az a 4 kislány volt ott, akiket én hoztam kocsival. Szerencsénk volt, mert a két nagy esélyest elkerültük. Ennek még lesz jelentősége. Az “A” csoportunk sem volt azonban piskóta: Miskolc Herman, 6 kadet korú lány (2003-s) ott volt az országos (profi) bajnokság döntőjében, ahol a 4. helyen végeztek. A 6-ból 2 korosztályos válogatott. A többiek is egyesületi szinten kosaraznak.

A Baja III. Béla Király Általános Iskola kosárlabdázói a serdülő országos döntőjében voltak ott. A szekszárdi Dienes pechje az volt, hogy legjobb játékosuk sérült volt. Mindenesetre megúsztuk őket a csoportmeccseken. Nálunk egy profi játékos volt pattogtatott, Gelei Karola, aki a Csata DSE-ben játszik, de 6. osztályig a Dunakeszi Kiscicák csapatában nevelkedett. A többiek mind a Dunakeszi Kiscicák játékosai, ugye mi a megyei bajnokságban jeleskedtünk. Nem is sorolom tovább, mindegyik ellenfélben számos “profi” volt található.

Az első meccsünket a Miskolc Hermannal játszottuk. Eredmény: Dunakeszi-Miskolc 75-46. Péntek délután a Bajával játszottunk: Dunakeszi-Baja 69-49. Szombat reggel a Szekszárd következett. Leültettük őket, azaz már 40 ponttal vezettünk ellenük és ilyenkor vége van a meccsnek. A délutáni meccsnek a keresztjátékban nem mi voltunk az esélyesek és sajnos a két ötösünk elég nagy zakót kapott, hiába hoztuk a második félidőt egálra. Dunakeszi – Miskolc Jezsuiták 41-71.

Eldőlt, hogy vasárnap ismét a miskolci Hermannal küzdünk meg. Vasárnap 8.30-kor dobták fel a labdát és egy heroikus küzdelemben ismét nyertünk.

Soha még nem éreztem ilyen boldogságot kosárlabda-eredmény miatt.

Visítoztunk, ugráltunk, nevettünk és sírtunk is egyszerre. Csoda volt. Dunakeszi Széchenyi – Miskolc Herman 77-71.

A meccs előtt egy számomra nagyon megható dolog történt. Gelei Károly (korábbi válogatott kapus), Karola apukája megkért, hogy én adjam oda lányának a behívóját a válogatottba, hiszen én indítottam el a kosaras pályafutását. Ez nagyon szép gesztus volt, nekünk meg egy megható pillanat volt az eddigi legfontosabb diákolimpiai meccsünk előtt.

A másik ágon a miskolci Jezsuita Gimnázium csapata fantasztikus küzdeni tudással legyőzte a Grosics Sportiskola (BEAC) csapatát.

Végeredmény

  • 1. Miskolc Jezsuita Gimnázium
  • 2. Grosics Gyula Sportiskola
  • 3. Dunakeszi Széchenyi István Általános Iskola
  • 4. Miskolc Herman Ottó Általános Iskola
  • 5. Nagykanizsa
  • 6. Baja
  • 7. Nyíregyháza
  • 8. Szekszárd

Gelei Karolát pedig beválasztották az all star csapatba, valamint 126 pontjával ő lett a gólkirálynő.

A csapat névsora: Benkő Nóra, Gajdos Enikő, Gelei Karola, Hajdu Petra, Juhász Anna, Juhász Réka, Kecskeméti Blanka, Kecskeméti Fanni, Szabó Tifani, Szarvas Panni, Vágó Anna

Előző cikkEgykoron ilyen gépek vitték az utasokat
Következő cikkÓriási oroszlán költözött a Hungária körúti vasúti felüljáróra