A Post segítségével találta meg újra otthonát egy fehér kutyus a Tóvárosban. Olvasónk figyelt fel a kóborló állatra. Történet, amelynek tanulsága is van.

Amikor bekanyarodtam a lakóparkba, akkor vettem észre, hogy egy fehér kutyus sétáltatja magát az utca kellős közepén. Sikerült kis kerülővel elé vágnom. Láthatóan csatangolt, de nem volt különösebb félelemérzete – mesélte olvasónk szinte egy szuszra, amikor elért bennünket.

A tűzijátékozás kapcsán írt cikkünkre emlékezett és kért segítséget. Mint kiderült, a fehér kutya simán beugrott autójába, azaz emberhez szokott, magyarán van gazdája, de egy pillanat után bizalmatlanul ki is szökött onnan. Ekkor már többen próbálták befogni, ami végül is sikerült. Jött a telefonálás, és a minden ilyen esetben tanácsolt ötlet, hogy olvassák le a chipet, ha van benne. Ez joggal volt feltételezhető, hiszen ápolt ebről volt szó.

Amikor a fotó készült, még keresték a gazdit.

A másfél kilométerre lévő kutyamosóhoz autóztak vele, hogy ott derítsék ki a gazdiját. Kiszálláskor azonban szinte azonnal kibújt a nem igazán rá méretezett pórázból és rövid vágta után berohant egy kertbe. Láthatóan ismerős volt neki a környék, és valóban.

A szomszédhoz “csöngetett be”. Ő elmondta, hogy a mellettük lévő házban van az állat otthona, de meglehetősen gyakran jár át hozzájuk, egyszerűen átbújik a kerítésen, majd olykor szökik meg tőlük.

Most tehát a kerítés újbóli megerősítése a feladat, hiszen a fehér westie láthatóan szeret kalandozni, ezt egyébként megerősítette nekünk Csillag Ildikó, a Dunakeszi Civilek Az Állatokért csoport tagja is, aki ezúttal is készségesen segített a kutyamentésben. A lényeg, a kutyák is nagyon különbözőek, muszáj felelősen törődnünk velük.

Ildikó elmondta nekünk, hogy a nagyon keresett másik fehér kutya is meglett.

Icyt, a szilveszterkor eltűnt pásztor kutyát 30 óra után találták meg.

A szervezetük december 30. és január 2. között 10 kutyát mentett meg.

Előző cikkSokat sütött, főzött az ünnepek alatt, hamarosan leadhatja az olajat, házhoz mennek érte
Következő cikkZöld Busz Mintaprojekt Dunakeszin