A pandémia után idén újra meg tudták szervezni azt a jótékonysági bált, amelyet a 2.számú Diáksport Egyesület és a Széchenyi István Általános Iskola szülői közössége szervezett. A bál egyik főszervezőjét, Ibrányi Mártát kérdeztük.

A járvány gátolt vagy inkább segített, hiszen a hosszú bezártság után szerettek volna együtt lenni az emberek?

Voltak pillanatok, mikor mi magunk, a szervezők is elbizonytalanodtunk, hogy vajon sikerül-e összehozni a rendezvényt. A körülmények nem nekünk kedveztek, a járvány miatt az eredetileg tervezett időpontot is módosítanunk kellett, és sokat izgultunk, hogy összejön-e a létszám, van-e kedvük az embereknek ebben az időszakban bálozni. De nem adtuk fel egy pillanatra sem, és szerencsére nagyon sokan mellénk álltak. Itt hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy megköszönjem a szervezőtársaimnak, Pappné Mátrahegyi Katalinnak, Pócsiné Szabó Erzsébetnek és Kalvach-Pataky Évának a rengeteg munkát és lelkesedést, valamint a szülői közösség támogatását, különösen Rabóczki Renáta, Vitézné Weidinger Patrícia, Jakab Tímea, valamint lánya, Nagy Zsanett önzetlen segítségét. Végül közel 140-en jöttek el a bálra, amit az iskola központi épületében rendeztünk meg.

Jótékonysági bálról volt szó, a kitűzött célokat elérték?

Tudjuk, hogy egy ilyen bál egy iskola életében nagyon fontos bevétel, és sajnos tavaly a vírushelyzet miatt nem rendezhettük meg, így idén még inkább fontossá vált a bál sikere. A bál haszna jócskán meghaladta reményeinket, ami köszönhető a rengeteg támogatásnak. Nagyon hálásak vagyunk azoknak a szülőknek, pedagógusoknak, akik vacsora, illetve támogatói jegy vásárlásukkal, tombolafelajánlásukkal támogatták a rendezvényt. Külön öröm volt látni és tapasztalni, hogy a dunakeszi vállalkozók milyen nagy számban álltak a jó ügy mellé, megkeresésünkre nagyon sokan ajánlottak fel értékes tombolanyereményeket, amit ezúton is nagyon köszönünk nekik!

Emellett kijelenthetem, hogy nagyon jó hangulatú estén vagyunk túl, a rendkívül finom vacsorát Kata Szilárdnak és csapatának köszönhettük. Fellépett Fábián Bernadett énekesnő, a 4M Dance Company Rock ‘n’ roll  táncegyüttes pedig már 7. alkalommal látogatott el a rendezvényünkre. Ráadásul aki szeretett volna emléket magának a bálról, egy egyedi fotófal előtt fotózkodhatott.

Tudják már, hogy a befolyt összeget mire használják fel?

A szervezők már átutaltak egy jelentős összeget a Széchenyi István Általános Iskola Alapítványának, melyből a rászoruló diákok évvégi osztálykirándulását fogja támogatni az alapítvány.

A sportolóknak is jut belőle?

A fennmaradó összegből mindenképp olyasmit szeretnénk vásárolni, létrehozni, amely a diákok sport- és szabadidős tevékenységéhez köthető, közösségépítő jellegű. Mindenki számára ismert tény, hogy sajnos az elmúlt időszak nem volt egyszerű a diákoknak sem, rengeteg program, esemény elmaradt a vírushelyzet miatt, ezért különösen fontos valamilyen formában kárpótolni őket.

Előző cikkNem az lesz a fogorvos 2 hétig, akire számít
Következő cikkReggel 6-kor indult a rendőrség hatalmas akciója Dunakeszi térségében is