Falod a könyveket vagy szívesen olvasnál, de gyakran csalódsz abban a kötetben, amit a kezedbe veszel? Ne veszítsd el a lelkesedésedet, csatlakozz egy online közösséghez, ami segít könyvet választani, cserélni. Ha buzog benned a versenyszellem, olvasási kihívásban is részt vehetsz.

Conceptual Books
Conceptual Books

Könyvkihívás

A mozgalom célja az olvasás népszerűsítése, amit, reményeik szerint, segíti a versenyszellem mozgósítása. Ha csak egy hónapig szeretnél versenyszerűen olvasni, 4 darab kötettel kell végezned. Ha egy évig szeretnél részt venni a projektben, választhatsz, hogy 25 vagy 50 könyv elolvasását vállalod. A Könyvkihívás segít a választásban, jelzi, hogy haladsz a kihívás teljesítésével, és megoszthatod a többiekkel az olvasási élményeidet. Facebookon keresztül, de az email címed segítségével is regisztrálhatsz.

Különböző kategóriák között választhatsz amikor belefogsz az olvasásba. Összesen 50 kategória van, így ha az ötvenes kihívás mellett döntesz, minden kategóriából el kell olvass egy könyvet. Ha csak 25 könyvvel birkóznál meg, szabadon választhatsz 25 kategóriát a megadott 50 lehetőség közül. Ha a havi kihívást választod, négy kategóriát kell teljesítened.

Rukkola

A Rukkola egy online könyvcserélő közösség. Amennyiben regisztrálsz, jelezheted, mely könyveidet adnád oda valakinek. Cserébe a Rukkola pontokat ír neked jóvá, ezekért a pontokért pedig te is megszerezheted a mások által felajánlott álom olvasnivalóidat. Érdemes olyan köteket feltölteni a rendszerbe, amelyek nagy érdeklődésre tartanak számot, ezekért ugyanis több pont jár.

Több, mint 32.000 felhasználó 58.000 könyvéből választhatsz magadnak. A rukkolázók 343.000 alkalommal adtak egymásnak könyvet 2012. július 10-e óta.

Moly

A 2008-ban megalapított közösség célja egy olyan interaktív felület létrehozása volt, ahol megbeszélhetitek egymással az olvasmányaikat, és mások javaslatai alapján kiválaszthatjátok a következő könyvet. A Molybolt webáruházban meg is vásárolhatod a vágyott köteteket.

Sok kategóriába posztolhatsz és olvasgathatsz a Moly felületén. Többek között bűnügyi, sci-fi, nyelvi témában is tájékozódhatsz. ezen kívül találkozhatsz idézetgyűjteménnyel, együtt örülhettek a frissen szerzett könyveknek, és megoszthatjátok a könyvtári élményeiteket is – írja a Középsuli.hu.

 

kép: kozepsuli.hu

Előző cikkLakossági fórum az M2 gyorsforgalmi út bővítéséről
Következő cikkMa veszi kezdetét a Dunakeszi Feszt!