Preview in new tab

A november elsejétől kötelező a maszkviselés a közösségi közlekedésben. Vonatra ültünk, hogy megnézzük, mennyire tartják be az emberek az előírásokat. Lényegében mindenki, de nem túl lelkesen teszik ezt.

Maszkhasználat

Egy hölgy például elmondta, hogy ő már rég újra bevezette volna, és ő már régóta hordja nem csak a vonaton, de a boltokban is. Egy férfi arról beszélt a Postnak, hogy jó ez a visszatérő szabály, mert a járvány komoly.

Maszkhasználat

A fiatalok kevésbé örülnek a szigorításnak, elfogadják, de nem szívesen hordják a maszkot. A szabály szerint az állomáson is kéne maszkot viselni, de a peronokon ez nem általános. Egy hölgy azt mondta, tragédia a szigorítás, szerinte nem ér semmit és az oltás megvéd, de lehet, hazudnak. Magyarán abban sem volt biztos, amiben szeretne hinni.

Maszkhasználat

A világon 248 080 479 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak eddig hivatalosan a járvány alatt, a halálos áldozatok száma 5 021 452 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök reggeli adatai szerint.

Szerdán 247 447 923 fertőzöttet tartottak nyilván a világon, a halálos áldozatok száma 5 011 786 volt. A SARS-CoV-2 vírus okozta COVID-19 nevű betegségnek az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzöttje, 46 252 513. A halálos áldozatok száma 750 423. Oroszországban a fertőzöttek száma 8 494 589, a haláleseteké pedig 237 619. Törökországban 8 121 196 fertőzöttet regisztráltak eddig, a halálesetek száma a hivatalos adatok szerint 71 298.

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője a hétvégén elrendelte: az ország minden alkalmas intézményének fogadnia kell a koronavírus-fertőzötteket. A könnyű és középsúlyos betegeket a városi kórházak látják el, a súlyos állapotúakat az elsődlegesen kijelölt ellátócentrumokba kell tovább küldeniük. Ezek a javarészt a megyei intézmények, illetve a fővárosban a négy centrumkórház: így a Dél-Pesti (egykori Szent László-Szent István), az Észak-Közép-Budai (egykori Szent János), a Szent Imre, illetve a Honvédkórház. A fővárosi centrumok mellett az Országos Korányi és Pulmonológiai Intézet, a Bajcsy-Zsilinszky és a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház is részt vesz a legsúlyosabb fertőzöttek ellátásában – írja a Népszava.

Hamarosan frissítjük a magyar adatokkal is.

Előző cikkEgyre több a kisgyerek Dunakeszin, százmilliókból bővítik az egyik bölcsődét
Következő cikkBaleset egy fontos dunakeszi kereszteződésben, beállt a forgalom