Levelet írt az önkormányzat a múlt héten a tankerületnek a kisiskolások ügyében. Megjött a válasz, bátorítják az ügyeleti rendszer kiszélesítését.

Az általános iskolák alsó tagozatán ne csak felügyeletet biztosítsanak, hanem biztosítsák az online órákon való részvételt és a házi feladatok megoldásában is nyújtsanak segítséget – ezt kérte Dunakeszi vezetése egy levélben a tankerülettől. Megjött  válasz. Ebben lényegében megerősítik a mostani ügyeleti rendszert, azaz, hogy a Széchenyi iskolában tartanak ilyen szolgáltatást. Viszont arról is írnak, az önkormányzat kéréséhez igazodva, hogy az adott iskola könyvtárában vannak online eszközök, azokat lehet használni a az előírt feladatok megoldásában. Ez azoknak lehet segítség, akiknek otthon erre kevésbé van lehetőségük.

A levélben szó van arról, ha a szülők igénylik, akkor bővíthetők a tanulói csoportok, azaz szinte tanításjellegű foglalkozások is lehetnek. Magyarán

a Széchenyi iskolában az ügyeletre menő gyerekek tanulnak majd, amely komoly segítség lehet a szülőknek.

A tankerület által írt levél arra hívja a fel  figyelmet, hogy amint a kormány változtat a rendelkezéseken, akkor azonnal lépni fognak.

Előző cikkIsmét az első ajtónál lehet felszállni
Következő cikkA nyitás első képei Dunakeszin