Dunakeszi versenyző is bejutott az Eötvös József Kárpát-medencei szónokverseny 30-as döntőjébe. Pataki Dorina, a Radnóti gimnázium tanulója képviselte városunkat a versenyen.

Az Eötvös József középiskolai szónokversenyre iskolai, és regionális döntőkön keresztül lehetett bejutni. Voltak, akik a határon túlról érkeztek. Városunkat Pataki Dorina, akit Reményi Edina készített fel és a Radnóti Miklós Gimnázium diákja, képviselte. Róla a zsűri elnöke, dr. Kiss Róbert Richard nyelvész úgy fogalmazott: rendkívül jó metaforákat és más költői képeket használt, nyugodt volt, pedig korábban ijesztő tapasztalatnak nevezte az ilyen szereplést.

Az újságíró, nyelvész elnök kiemelte még, hogy remek volt Dorina logikai vonalvezetése amikor az időről, mint az egyetlen biztos pontról beszélt. Az előadása végül is azt boncolgatta, hogy mennyire tudunk valóban objektívek lenni.

A verseny győztese és felkészítő tanára, a Magyar Nyelvőr Alapítvány jóvoltából, 100-100 ezer forint jutalomban is részesült, ő Veress Szabolcs, a győri Kazinczy gimnáziumból, tanára Kiss-Valickó Eszter.

Előző cikkKomoly baleset az M0-áson az M2-es közelében
Következő cikkSniccerrel támadt a dunakeszi dohányboltban a maszkos rabló