Négy korosztályban, 30 csapat jött össze, hogy kosárlabdázzanak egy jót a Katonadombon. A Streetball-kupa egyben szolgálta a diákolimpiai döntőbe jutott Dunakeszi Kiscicák felkészülését is.

Közülünk egy tud kosárlabdázni, de nyertünk már meccset – mondja kaján mosollyal az arcán egy fiatal srác, aki a dunakeszi amarikaifocisok mezében pattogtatta a labdát az idei Streetball-kupán. Igen, a csapat eljött mozogni egy jót, és persze a  tornát követő “csapatevés” sem utolsó program számukra. Mindenesetre az itteni ellenfeleknek nem túl sok jót ígért, hogy a gárda egyetlen kosarasa a focipályán tight ended, azaz az irányítót megvédő hatalmas falembert játszik. És valóban, olykor erőből sikerült pontot szerezniük.

A legnagyobbaknál egyébként komoly mezőny jött össze, 15 csapat nevezett. A főszervező Ibrányi Márta vigyázó szeme azonban leginkább a 13-15 éves, felsőtagozatos lányok mérkőzéseire szegeződött.

Itt léptek pályára a Dunakeszi Kiscicák, akik a következő hétvégén diákolimpiai döntőt játszanak majd Nyíregyházán. Az edzőnő a Postnak azt mondta:

nagyon elégedett vagyok lányaimmal, hiszen ez a streetball torna tökéletes felkészítő volt a következő héten megrendezendő országos diákolimpiára.

A szervezőknek amúgy az elemekkel is meg kellett küzdeniük. Reggel is volt egy nagy zuhé, hogy a vége felé is álljon az eső miatt a játék, de aztán végül minden a helyére került.

A legkisebbeknél az első helyen a Lola csapat végzett, második lett a Marléne, míg harmadik a Kincső csapat lett.

A felsőtagozatosok közül a Kiscicák közül kikerülő narancssárgák diadalmaskodtak: Kecskeméti Fanni, Kecskeméti Blanka, Gajdos Enikő , másodikok a zöldek, míg harmadik helyen a pirosak végeztek.

A középiskolásoknál első a Dream Team KLKS csapata, második a Radnóti Raiders, a dobogó harmadik fokán pedig a Go Green végzett.

Felnőtteknél a Malibu örülhetett a legjobban, a második nagy küzdelemben a GSG Warriors, és végül, de nem utolsó sorban a harmadik a Kingdom csapata lett.

Dobóversenyeken is remekül szerepeltek a játékosok, hárompontos dobó versenyen I. Jánosi Soma, II. Tóth Gábor, III. Kuli Gábor, a büntetőknél I. Hámori Bernadett, II. Gajdos Enikő, III.  Kecskeméti Blanka.

Előző cikkHa Fóton át akarná elérni az M3-ast
Következő cikkIsmét remekeltek a dunakeszi kajakos lányok