Komoly mennyiségű csapadék hullott Dunakeszire kora délután. Volt ahol 23 milliméter eső esett. A víz amúgy viszonylag hamar felszáradt a város lakóparki részén.

A Chili cukrászdánál

23,1 mm-t mért a meteorológiai állomásom – írta Vajta Attila Facebook-oldalán aki látványos videókat is feltöltött a nagy eső utána vízfolyásokról. Az látszik, hogy a Madách és a Vajda János utca sarkánál meglehetősen sok víz zúdul alá. Amúgy a kommentek között azt is elmagyarázza, hogy ennyi esőt szinte egyetlen vezetékhálózat sem képes elvezetni, és itt nem szennyvízről van szó.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/attila.vajta/videos/1346176978911024/?t=62″ width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Tapasztalatunk szerint ezúttal kevés víz folyt be a lakóparki ingatlanokba. A gond persze akkor van, ha valaki a csapadékvizet elvezető rendszert a szennyvízhálózatba köti be, amely finoman szólva sem ajánlott.

Mindenesetre a lakóparkokban gyorsan felszárad az égi áldás, de volt ahol még este 6 óra körül is szivattyúzni kellett.Magyarországon a június a legcsapadékosabb hónap, igaz sok eső esik általában májusban és júliusban is. Magyarországon az évi átlagos csapadék 500-750 mm, ebből ma egy havi átlag fele érkezett Dunakeszire.

Budapesten ennél sokkal kritikusabb volt a helyzet. Az Árkád bevásárlóközpontot be kellett zárni a beázások miatt.

Az időjárásjelentés szerint hétfőn inkább délután és csak rövid időre szakadozhat fel a felhőzet. Eső, zápor bármikor és szinte bárhol előfordulhat, zivatarok elsősorban az ország déli és keleti régióiban alakulhatnak ki. Napközben jellemzően 21-26 fokig, de a tartósabban csapadékos délnyugati tájakon itt-ott csak 19-20 fokig melegszik fel a levegő.

Kedden a Dunától keletre és a Dunántúl keleti felén többfelé, másutt elszórtan várható zápor, zivatar. Keleten helyenként felhőszakadás is kialakulhat. A szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatar idején viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 13 és 19, a maximumhőmérséklet 19 és 26 fok között valószínű.

Előző cikkFej-fej mellett a Szeletem és a Dunakekszi
Következő cikkZárva lesz az ügyfélszolgálat