Felvonult a Magyarországon kapható 7 üléses autók krémje a Katonadombon. Az érdeklődők megnézhették, hogy milyenek a kormány által támogatott családi járgányok. Szaktanácsadás is volt.

Az autós családi napon kizárólag olyan autókat mutattak be, amelyekre kormánytámogatás igényelhető. 2,5 millió forintról van szó, de család és család között, no meg a pénztárca között is van különbség. Bár az időjárás nem kedvezett, de a sátor miatt elmosni nem tudta az eseményt.

Az autós cégek a legjobb kereskedőiket küldték, akik látható lelkesen válaszoltak az érdeklődők kérdésire. Pl. hogyan lehet átalakítani a csomagtartót ülésekké, vagy fordítva. Miképpen lehet az elhúzható ajtajú autókból olyan kicsi helyen is ki lehet szállni, ahol hagyományos autóval nem, vagyis erre is jó az elhúzható ajtó. A gyerekek ráadásul szóróanyagot is kaptak a kereskedőktől.

Kik vásárolhatnak kormánykedvezménnyel?

A 2 és félmillió forintot kizárólag legalább 7 üléses autó megszerzésére lehet fordítani. A vételár maximum 50%-áig terjedhet a támogatás, azaz a maximális összegű „ingyen” pénz felhasználásához legalább 5 millió forint értékű autót kell választani. Nagycsaládosnak pedig az a személy minősül, aki három gyermeke után családi pótlékra jogosult és jogsival is rendelkezik az igénylő vagy a házastársa.