Szeptember 19-én rendezik a Richter Egészségváros programot a Katonadombon. Akik elmennek különböző szűrésen vehetnek részt. Minél többen lesznek, a gyógyszercég annál több pénzt ad a városnak. A belépéskor testhőmérsékletet végeznek majd és maszkot is videlni kell. A programsorozat honlapján interjút közölnek Dióssi Csaba polgármesterrel. Ebből is idézünk.

Van olyan gyakorlat, esemény, amely a járvány idején alakult ki, de szeretnék hosszú távon is megőrizni?

Sajnos a járványhelyzet több fő, városi rendezvényünket is érintette az elmúlt időszakban. Alkalmazkodva a kialakult helyzethez, többek között mobil térzenei koncerteket szerveztünk, amelyeket az ablakból, erkélyről élvezhetett a közönség. Fontosnak tartjuk, hogy lakosaink fizikai egészsége mellett a mentális egészségre is kellő figyelmet fordítsunk.

Mennyire aktív Dunakeszi városa az ilyen típusú rendezvények kapcsán?

Városunkban nagy hangsúlyt fektetünk a családokra, a sportra és az egészségtudatos szemléletre egyaránt. Több helyi rendezvényünkön is ezekre az alapokra építkezünk. A Richter Egészségváros egy kiváló alkalom arra, hogy a fent említett három tényezőt összevonjuk és közösen támogassuk fő egészségügyi intézményünket, a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézetet.

A Richter Egészségváros esetében egy országszerte egyedülálló megmozdulásról van szó, nagyon büszkék vagyunk, hogy idén…

Közzétette: Dióssi Csaba – 2020. szeptember 9., szerda

A keddi tájékoztatón elhagzott, hogy a Richter számára fontos a lakosság egészségmegőrzése. 183 ezer szűrést végeztek eddig a program keretén belül, Dunakeszi a 78. állomás, idén pedig a harmadik.

Kordonon keresztül lehet majd belépni a területre a Katonadombon.

Maszkban várják az embereket, mindenkinek megmérik a testhőmérsékletét és a kezet is fertőtleníteni kell majd.

Ügyelni fognak helyes maszkhasználatra is valamint a szűréseknél is tartani fogják a másfél méteres távolságot. Egyszerre 500 ember tartózkodhat az Egészségvárosban. Az emberek a részvételükkel 300 forintokat gyűjthetnek a város számára. Eddig egy helyszínen 9 és fél millió forint volt a maximum.