12 éve működteti rajztanodáját Mucsi Tina. Az itt szerzett élményeket, tapasztalatokat, tudást felhasználva készítette el az Az alkotó nő című könyvét. Dunakeszin látogattuk meg a szerzőt.

Budapesten kezdett, hogy évek óta Dunakeszin fogadja vendégeit Mucsi Tina. Rajztanodát működtet. Elmondása szerint, jönnek hozzá Pécsről, Szombathelyről, Nyíregyháza mellől, Kecskemétről, sőt, a határon túlról is ideutaznak egy-egy fél- vagy többnapos kurzusért.

A járvány miatt az elmúlt másfél évben nagyobb teret kaptak Tina online programjai is, amelyekhez az alkotóműhelyre, mint “filmstúdióra” van szüksége.

Jelenleg a művészetterápiás jellegű csoportok mellett a legfőbb hangsúly az akvarellfestésen és absztrakt festészeti programokon van. Ami még igen egyedi, az az útinaplózás. “Ez azt jelenti, hogy kisebb kiránduló programok során a naplóinkba rajzolunk és festünk, de Európán belül Ausztriában, Olaszországban, Angliában is többször volt már erre épülő utunk”.

Mucsi Tina eredetileg német nyelvtanár, de van közgazdasági diplomája is. Hobbiként kezdte el a művészeti tanulmányait, majd a rajz és a festés oktatását, és mind a mai napig képzi magát.

“Az alkotó nő című könyvem alapja, hogy hosszú évek óta írok blogot, szakmai cikkeket, hírleveleket a követőimnek és tanítványaimnak lelki és alkotó témákban – 13 évig aktívan foglalkoztam kineziológiával is -, és először ezekből gyűjtöttem össze visszamenőleg azt, amit ők értékesnek találtak, amikről korábban pozitív visszajelzéseket kaptam” – fogalmazza meg a kiadvány tartalmát.

Saját tapasztalatok kerültek még bele például arról, hogy hogyan építsük be az alkotást lépésről lépésre az életünkbe, mire kell odafigyelnünk az első időszakban, milyen külső és belső, azaz lelki feltételei lehetnek a művésszé válásnak, és hogyan legyen az alkotás része az életstílusunknak.

A könyv fontos eleme az időgazdálkodás, azaz, hogyan teremtsünk időt egy alkotó hobbira a mindennapok forgatagában, miképpen alakítsuk ki az életterünkben is a körülményeket, hogyan vágjunk bele bátran az alkotásba és lendüljünk túl a buktatókon, majd teljesüljünk ki önfeledten egy feltöltő, építő elfoglaltságban” – adott a Postnak rövid ismertetőt a Dunakeszin élő Mucsi Tina.

Előző cikkNagy napjuk lesz a horgászoknak a hétvégén Dunakeszin
Következő cikkMost érkezett: nem jön a vonat Vácról