Ruhából bőven van, iskolaszerekből tartalékoltak, használható gyerekjátékból azonban kevés  adományt kap a családsegítő központ. A hangsúly a használhatón van, mert gyakran lomtalanítóknak gondolják egyesek a DÓHSZK-ot.

Ruhából Dunát lehet rekeszteni, köszönjük szépen, ebből csak a kifogástalan minőségűekre van már csak szükségünk – mondta a Post érdeklődésére Gál Gellért Ákos, a DÓHSZK szakmai igazgatója. Szinte kérdés nélkül sorolja, hogy bútorra sincs igazán szükségük, mert egy hibás asztal inkább számukra feladat, mint segítség a rászorultaknak. Ezeknek a tárolása, szortírozás, majd kidobása nem kevés költségbe kerül.

Arra kérem azokat, akik segíteni akarnak, tiszteljék meg a kevésbé tehetősebbeket azzal, hogy olyan dolgokat hoznak nekünk, amelyeket ők is szívesen elfogadnának – fejtegette a szakember.

Az nem baj, ha egy társasjáték kicsit karcos, vagy nem újszerű, de a szakad vagy hiányos kártyákkal, törött kezű babával nem tudnak mit kezdeni.

Plüss állatból azonban jól állnak, abból van bőven, inkább kislányos babákra, fiús autókra, játékjárművekre volna szükségük, de a társasjátékoknak is nagyon örülnének. Ahogy iskolai irodaszereknek is, amelyeket idén december 19-én adnak majd át az azoknak, akiket egész évben segítenek.

Remélem megértik a segíteni akarók, hogy az ajándék nem lehet lom, mert az olyan tárgyakat mi nem adhatjuk tovább – zárta gondolatait Gál Gellért Ákos.

Előző cikkDecember 9-től több vonat áll meg Dunakeszin
Következő cikkDunakeszin is járt a Mikulás