A Magyar Taekwondo Országos Bajnokságon 11 arany, 4 ezüst, 6 bronz érmet szerezve megnyerte a B kategória csapatkupáját a dunakeszi Taekwondo FanatiX Sportegyesület.

A versenyről Kiss-Sikesdi Krisztina, a Taekwondo FanatiX alapítója tájékoztatta a Postot. Azt írta nekünk, hogy óriási büszkeség számukra, hogy a legsikeresebb és legnagyobb taglétszámú klubnak tudhatják magukat Magyarországon. Az az első csapatkupájuk az országos megmérettetésen. A dunakesziek B kategóriában versenyeztek. A hivatalos versenykiírás szerint “A” kategória: 3. kup és a felett. “B” kategória: 6. kup és alatta. A versenyző és edzője dönti el 5. kup-tól 4. kup-ig, hogy melyik kategóriában indul. A kupokról (lényegében tudásszintekről) ide kattintva olvashat.

Ezzel kapcsolatban annyit érdemes megjegyezni, hogy idén a kupát A és külön B kategóriára bontva adták át, ilyen korábban nem volt. De az összesített versenyeredményben, azaz A és B kategória összesített eredményében is a FanatiX szerepelt a legjobban.

A szövetség a honlapján a versenyről azt írta: a 2020-ban a vírushelyzet miatt elmaradt országos bajnokság miatt igazán kiéhezetten érkeztek a legnagyobb hazai versenyre a három “műfajban” érdekelt taekwondósok. Dunaharasztiban ugyanis egy nap alatt a küzdelem, a formagyakorlat és a gyorsrúgó verseny kategóriáiban is bajnokokat avattak.

A dunakeszi csapat eredményei:

1. helyezést ért el: Kiss Laura, Endes Anita, Riha Jázmin, Tóth Elizabet, Gulyás Emma, Várkonyi Kende, Kovács Anna Szófia, Orosz Brigitta, Bodzsár Csilla, Teleki Stefán, Endes Máté

2 helyezést ért el: Dizmatsek Hanna, Németh Blanka, Farkasházi Bence, Telekiné Kovács Ágnes

3. helyezést ért el: Raposa Csenge, Varga Jázmin, Földes Benjámin, Földes Mátyás, Jurás-Pálinkás Márk, Ábrány István

A fiataloknak kiírt gyorsrúgó versenyen 1. helyezett lett Földes Mátyás, 2. helyezést ért el: Kiss Laura, Földes Benjámin, Várkonyi Kende.

Előző cikkÖrömtánc és adventi gyertyagyújtás a Casalgrande téren
Következő cikkÚjabb csapadékvíz-elvezető csatornát építenek Dunakeszin