Amíg én vagyok a polgármester a repülőtéren nem lesz változás – mondta Dióssi Csaba polgármester. Őszi kihívója, Gerner Péter is hasonló állásponton van.

“Amíg én vagyok a polgármester, a reptér nem lesz beépítve!” – mondta Dióssi Csaba egy olyan rendezvényen, amelyen a város vezetése mértékadó, Dunakesziért tenni akaró emberekkel találkozott. Az eseményt a bizalom és a város jövőéért való közös gondolkodás jegyében szervezték. Itt olyan ötletek, javaslatok, vélemények fogalmazódtak meg, amelyeket nem szántak sajtónyilvánosnak, hiszen az volt a cél, hogy mindenki szabadon beszélhessen. Mégis, egy helyi lap kiragadott néhány mondatot erről a fórumról. Ez volt a repülőtér ügye, amelyben a polgármester egyértelműen fogalmazott. Később ehhez fűzött kommentárt az ellenzék által polgármester-jelöltként támogatott Gerner Péter is. Ő is ugyanazt írta Facebook-oldalán, amit Dióssi Csaba mondott: A repülőtér az repülőtér, a mező az mező marad akkor is, ha én leszek a város polgármestere.

Fortepan felvétele

Az ügy tehát lezárva, hiszen az Alsón élők 2016 tavaszán népszavazáson nyilvánítottak véleményt arról, hogy a repülőtéren ne legyen semmilyen építkezés. A két politikus csupán ennek ezt erősítette meg. A hír tehát az volt, hogy ebben az ügyben nincs hír.