Ingyen tudja megnézni a Nincs kegyelem című filmet. Az alkotás főszereplője Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze. A regisztrációs jegyeket vagy a VOKÉ-ban vagy polgármesteri hivatalban tudja átvenni.

Libor Laura a Nincs kegyelem című dokumentum-játékfilm forgatásán. MTI Fotó: Komka Péter
Libor Laura a Nincs kegyelem című dokumentum-játékfilm forgatásán. MTI Fotó: Komka Péter

2017. március elsején, 19 órától a Nincs kegyelem című, dokumentarista fikciós elemekből építkező magyar filmet vetítik a VOKE József Attila Művelődési Központban.

A regisztrációs jegyeket azonban fel kell venni, vagy a helyszínen vagy a polgármesteri hivatalban.

Az alkotás arra a salgótarjáni sortűzre emlékezik, amelyik során. 1956. december 8-án délelőtt pufajkások és szovjet katonák perceken keresztül, válogatás nélkül lőtték az előző éjszaka elhurcolt munkások kiszabadítására összegyűlt tömeget. A legtöbben hátulról kapták a lövéseket, a karhatalmisták és a szovjet katonák az elbeszélések szerint még újra is töltöttek és úgy lőttek a menekülők után. Hivatalosan 46 áldozatot ismertek el, nem hivatalosan 131 halottról szoktak beszélni.

Főszerepben: Törőcsik Mari, Kubik Anna, Ráckevei Anna, Györgyi Anna, Gáspár Tibor, Nyakó Júlia, Szakács Tibor, Libor Laura, Dér Mária, Bátyai Éva.

A regisztrációs jegyek ingyenesen, korlátozott számban átvehetők 2017. február 15-től ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatalban, vagy a Művelődési Központ jegyirodájában.

Előző cikkNagy áramkimaradás volt Dunakeszin
Következő cikkLángolt egy autó a Tesco parkolójában