Több mint 650-en sportoltak péntektől szombat késő délutánig a 2017 perc mozgás program keretén belül a Széchenyi iskolában. A legnagyobb sikert az aerobik hozta, a leglátványosabb mozdulatokat pedig az öregfiúk kosárlabameccsén láthattunk.

aerobik2

Egyértelműen az aerobik volt az, amelynek a legjobban örülök – mondta Ibrányi Márta a 2017 perc mozgás program főszervezője a Postnak. A Széchenyi suli tavaly nyugdíjba vonult örökifjú tesitanára már 18. alkalommal szervezte meg ezt a klasszikus tömegsportnapot. Teszi ezt úgy, hogy nincs központi támogatás, pályázat vagy teljesítendő képzési kvóta. Egyszerűen jól érzi magát sportoló, vidám gyerekek és felnőttek közt.

sportnap

Az aerobikban komoly áttörést jelentett, hogy az egyik legjobb magyar szakedző, Borsos Péter tartotta az órát – nyugtázta a telt házas tornacsarnokot Ibrányi Márta. Arról is beszélt, hogy a nyári, Katonadombon megtartott rendszeres és főleg ingyenes órák során komoly törzsközönsége is kialakult ennek a sportágnak.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/marta.ibranyi/videos/10208100793101203/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

A másfél napos, 2017 perces mozgás alatt természetesen nem maradhatott el a kicsik számára a mindig vidám sorverseny, a fiúk több órán át fociztak, újdonság volt Dunakeszi új sportbüszkesége, a korfball, míg zárásként az öregfiúk 16-17 éves, de egyesületi csapatban (Megyeri Tigrisek) játszó lányokkal együtt kosárlabdáztak.

sportnap, foci

Ide a Post is beszállt, igaz egy német harmadosztályú csapat mezével álcáztuk magunkat. Az már egy másik kérdés, hogy a mez sugallta szintet sem mindig sikerült elérni, de ez nem is baj. A mozgás volt a lényeg.

kosárlabda4

Ibrányi Márta, a fociedző férjével, Szabó Ferenccel szombat délután már kissé fáradtan sem feledkezett meg azokról, akik segítették 2017-ben is összehozni ezt a sok mozgást. Külön megköszönték a két kollégájuknak, Jónyer Angélának és Vágó Zoltánnak a lelkes szervező munkáját és a programok lebonyolításában való közreműködését.

kosárlabda2

Az éjszakai szendvicskészítésbe nagyon aktívan a fiatal kosárlabdás lányok, a Kiscicák szülei vettek részt, név szerint Gajdos anyuka és apuka, Szarvas anyuka és apuka, valamint Juhász Réka apukája. Valamint külön köszönet illette meg az adományozó szülőket, Dereczki apukát és Gellén Patrik szüleit.

Előző cikkA legszebb történeteket az élet írja!
Következő cikk1199 dunakeszi gyerek kapott ingyenszurit 2016-ban