Két tapasztalt sofőr vitte azt a turistabuszt, amely Horvátországból tért haza és 70 km-re Budapesttől az M7-esen balesetet szenvedett. A tragédiának 8 halálos áldozata van, köztük az egyik buszvezető, aki éppen a volánnál ült. A másik sofőr édesanyját veszítette el, akinek 70. születésnapjára ajándékozta a kirándulást.

A buszon 56 ember utazott, közül 8-an meghaltak, 48-an pedig megsérültek. A rendőrség egyelőre vizsgálja a baleset körülményeit, a túlélők szerint defekt okozhatta a tragédiát. A balesetben, az egyik sofőr, aki éppen a járművet vezette, szintén elhunyt.

Fél órával a baleset előtt váltottak buszvezetőt. Két sofőr ment a turistacsoporttal, egy fiatalabb férfi, illetve az idősebb, aki meghalt.

Helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

„Péntek reggel felöltözött a rá jellemző eleganciával, és elköszönt tőlünk. Még otthon lakunk a testvéremmel, ezért mindannyian jelen lehettünk. Úgyhogy mosolygott ránk, mint bármikor máskor” – mondta a Borsnak az elhunyt sofőr fia.

A két sofőr barátok voltak. Korábban Volánbuszt vezettek, egyiküknek sem volt balesete. János, a fiatalabb sofőr megsérült, a baleset után ellátták a kórházban, azóta már otthon van.

János, a horvátországi útra magával vitte édesanyját, aki életét vesztette a balesetben. A Bors azt írja, az asszony 70. születésnapjára kapta ajándékba a fiától az utazást, mivel még sosem látta a tengert.

„Úgy hallottuk, hogy ő találta meg az anyukáját, akkor már nem élt. Azóta is csak zokogni tudunk. Félünk, Jani sosem fogja feldolgozni a történteket. Nagyon szerették egymást az anyukájával” – mondta a család ismerőse.

Rendelkezik biztosítással a vasárnap hajnalban az M7-es autópályán balesetet szenvedett autóbuszt tulajdonló cég és az utazást szervező társaság is. Tamás Zoltán János, az utazást szervező Volmer-Tours Kft. ügyvezetője elmondta, hogy három különböző biztosítótársaságnál rendelkeznek biztosítással, de a hivatalos vizsgálatra hivatkozva azt nem közölte, hogy melyek ezek.

Előző cikkElkezdték árulni a jegyeket a Dunakeszi Fesztre
Következő cikkParádés kezdés a megye II-ben, kiütéses győzelem idegenben