Thoma Csaba, tanácsnok, önkormányzati képviselő a városi képviselőtestület megbízása alapján, 2015. június 1-től év végégig közösségi közlekedésért felelős biztosként is dolgozik.

Fő feladata, a jelenlegi közösségi közlekedési koncepció felülvizsgálata, és egy új menetrend kidolgozása, amelyek határideje 2015. augusztus 31. Mint ismeretes, 2011-ben már betöltött egy hasonló pozíciót, amelynek eredménye egy a korábbinál hatékonyabb rendszer létrehozatala volt. A lehetőségeket akkor behatárolta, hogy egybuszos koncepciót valósítottak meg, ebből hozták ki a maximumot. A korábbi gyakorlathoz képest új elem volt, hogy a helyi menetrend és az Auchan járatok kiegészítették egymást, ez utóbbit is fel lehetett használni a városon belüli utazásokhoz. Ez irányú megbízatása lejárta után is sokan keresték meg észrevételeikkel és tapasztalataikkal, amelyek megvalósítására most lehetőség nyílhat.

A változások fő fókusza a reggeli csúcsforgalomban a vasútállomáshoz és az iskolákhoz való könnyebb eljutás, délután pedig a hazajutás biztosítása. Thoma Csaba önkormányzati képviselő úr, fontosnak tartja a Révdűlő bekapcsolását is a helyi közlekedés rendszerébe, illetve a szombati menetrend bővítését. Meg kell teremteni annak is a lehetőségét, hogy a Pallag utcai ipari parkban dolgozók is igénybe vehessék a Dunakeszi járatokat. A városvezetés már kérte a Volánbusz Zrt. vezetőit, hogy az arra közlekedő 305-306 járatok menetrendjébe illesszék be ezeket a megállókat is (Csörsz árok utca). A vasárnapi boltzár miatt aznap értelemszerűen nem járnak a kereskedelmi járatok, ezért szükséges a vasárnapi helyi menetrend kidolgozása is. A menetrend átdolgozásának iránya függ attól, hogy a Tesco áruház országos vezetésével milyen megállapodást sikerül kötnie a városnak a bevásárló és helyi járatok összehangolásáról. A tárgyalások nagyon ígéretesen alakulnak, annak eredménye egy hajnaltól késő estig járó, a mostaninál sűrűbb tömegközlekedés lehet. A menetrend elkészítésének augusztus 31-i határidejét követően kerül kiírásra a szolgáltatói pályázat. Az eredeti ütemterv tartása esetén az új menetrend 2016. január 1-én léphet hatályba.

Az új közösségi közlekedési koncepció összeállításában Thoma Csaba számít a lakosság, a buszközlekedést biztosító társaság valamint a Dunakeszin működő cégek véleményére és javaslataira.

A buszközlekedéshez kapcsolódik az a helyi fejlesztési igény is, miszerint a megállókba menetrend táblákat kell kiszerelni. Ezeket a város már megrendelte, amint megérkeznek, az egész városban felszerelésre kerülnek.

Lakossági észrevételeket a leveleiket thomacsaba@hotmail.com címre várja a tanácsnok úr!

Előző cikkDunakeszi gyógyszertárak
Következő cikkA repülőgépgyártás története Dunakeszin